maandag 20 januari 2020

Opgesloten van Zine Johnson


Titel:Opgesloten
Auteur: Zine Jonson
Uitgeverij: Ambo Anthos
Publicatiedatum: augustus 2019
Recensie door Lisa
Kraaien: 3,5


Officiële inhoud:
 'Opgesloten' is de zinderende nieuwe thriller van Zine Jonson. Eindelijk heeft Fay dan de liefde van haar leven gevonden. Paul is lief, charmant en zeer verliefd op haar. Na een paar maanden in haar mooie woning in Amsterdam te hebben samengewoond, besluiten ze samen een huis te kopen. Maar als het nieuwe huis eenmaal klaar is blijkt Paul toch minder verliefd, charmant en lief dan Fay dacht. Ze dacht dat ze hem kon vertrouwen, maar niets blijkt minder waar. 'Opgesloten' is een beklemmende pageturner.
Het boek is enkel als e-book verkrijgbaar.


Mijn mening
Zine Jonson is het pseudoniem van Isa Maron, die onder meer bekend staat om de Noordzeemoorden reeks. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek van haar hand. Of beter gezegd boekje, want erg lang is het niet. Je hebt het dan ook zo uit en dat vond ik persoonlijk wel erg jammer. Er had nog meer verhaallijn in kunnen zitten.

Waar de Noordzeemoorden sterker zijn uitgewerkt en hiervoor de tijd nemen, heb je bij deze novelle – want zo noem ik het wel – niet echt de tijd gekregen als auteur én als lezer om diep in te gaan op emoties, situaties en omstandigheden. Toch stoorde dat niet echt tijdens het lezen zelf. Je zit in het verhaal en leest snel door, maar het eindigt voor je het weet. Vooral het laatste deel had nog iets meer vlees en bloed kunnen gebruiken.

De opdeling van het boek is tweeledig: je hebt aan de ene kant het verhaal en aan de andere kant de delen over ‘Het Kind’. Deze delen vormden een belangrijke meerwaarde voor dit boek, omdat het meer diepgang en spanning creëerde. Zij waren dan ook mijn favoriete delen in het boek. Je wilt weten wie ‘Het Kind’ is en wat er gebeurd is.

De opbouw van het boek zelf: het eerste deel ging vrij traag vooruit en las meer als een roman, maar zodra de spanning er echt goed in zat, ging het als een trein vooruit. Daardoor blijf je ook het boek lezen, omdat de auteur je meesleept naar dat einde.

Opgesloten is geen hoogvlieger en minder sterk dan haar andere werk, maar wel een verhaal waar je oprecht van kunt genieten als een spannende tussendoor. Ik geef het dan ook graag 3,5 kraaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten