maandag 2 december 2019

Zon van de nacht van Jerrad Hoff


Titel: Zon van de nacht
Auteur: Jerrad Hoff
Recensie door Martijn
Waardering: 4 kraaien

Korte inhoud:
Tijdens een winterse nacht verliest een jonge vrouw ogenschijnlijk door een auto-ongeluk haar geheugen waardoor ze noodgedwongen een nieuw bestaan moet opbouwen in het barre noorden van Idaho. Geplaagd door afschuwelijke nachtmerries, morbide gedachten en een stem in haar hoofd, begint Madeline gaandeweg steeds meer te beseffen dat ze allerminst de vrouw is die zijzelf, en met name haar nieuwe omgeving, denkt te zijn.
Wanneer de door haar ingehuurde privédetective ontdekkingen doet over haar nachtmerries en vervolgens over haar leven vóór het ongeluk, blijkt dat zij haar verleden niet met zijn hulp heeft gevonden, maar dat het verleden haar nooit uit het oog heeft verloren. Dat verleden maakt Madeline duidelijk dat ze nog steeds een beslissende rol speelt in een levensgevaarlijk plan om de naderende dreiging van wereldwijde conflicten en chaos af te wenden. Weigeren is een optie. Behalve als bepaalde personen uit Madeline’s nieuwe leven haar echt dierbaar zijn…

Mijn mening:
Zon van de nacht begint als een nachtmerrie die niemand wil meemaken. Een jonge vrouw krijgt een ongeluk, ze komt terecht met behoorlijk wat schade in een ziekenhuis en herinnert zich niet meer wie ze is. Omdat niemand weet wie zij is, besluit ze een nieuw bestaan op te bouwen – noodgedwongen – in het noorden van Idaho, niet bepaald een luxeplek om te wonen.
Zij huurt vervolgens een privédetective in die het een en ander aan vuile geheimen uit haar verleden opduikt. En daarmee ook het nodige gevaar waarvoor zij zich moet hoeden. Madeline komt hierdoor terecht in een uiterst interessante conflictsituatie.
Het gegeven van geheugenverlies en vervolgens een nieuw leven trachten op te bouwen (Jason Bourne, anyone?) is al dikwijls gebruikt, maar eens goed uitgewerkt, zorgt het ook voor de nodige spanning en interessante gebeurtenissen. Zo ook in dit zelf uitgebrachte boek dat vlot, spannend en vooral met de nodige gevoelens geschreven werd die maakten dat ik dit verhaal moeilijk opzij kon leggen. Het verhaal loopt soms chaotisch door elkaar en vaak had ik moeite met de opzet van het boek, maar daar las ik snel doorheen. Wat me vooral intrigeerde waren de vele hints die telkens weer maakten dat je gewoon bleef doorlezen om te ontdekken hoe het nu allemaal in elkaar zat.
Het hoofdpersonage Madeline werd ijzersterk neergezet en was een krachtige persoonlijkheid die maakte dat ze geloofwaardig was en je meesleurde in haar verhaal.
Dit was een goed geschreven boek dat je vlot meesleurde in het verhaal, erg professioneel afgewerkt.

4 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten