vrijdag 12 april 2019

Buiten haar boekje met Esther Boek

Esther Boek (2e van links) met haar collega's van Hamley Books

Esther Boek kwam op 4 april met haar tweede boek De perfecte moeder. Een roman met spannende elementen wordt het boek omschreven. Maar wat leest de auteur zelf graag?

Wat lees je momenteel
De stille patiƫnt van Alex Michaelides

Welk boek heb je niet uitgelezen
‘Dochter van het moeras’ van Karin Dionne en ‘Methode 15/33’ van Shannon Kirk. Niet doorheen te komen wat mij betreft.

Welk boek geef je graag kado
Ik geef eigenlijk weinig boeken kado als mensen er niet om vragen. Voor kinderen wil ik nog wel ‘Het leven van een loser’ of ‘Max Kruimel’ geven. Kinderen, zeker kinderen die niet zo graag lezen, vinden vaak die lappen tekst zonder plaatjes niet fijn. De moed zakt ze al in de schoenen als ze dat zien. Doordat deze boeken vol met afbeeldingen staan, wat afwisseling hebben in lettertype en heel erg aansluiten bij de eigen leefwereld van kinderen, lukt het vaak nog wel om deze uit te lezen. Het voorlezen van dit soort boeken is dan weer wel een uitdaging.

Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben
De Harry Potter serie. Niet omdat ik ze allemaal gelezen heb. Geen een zelfs. Wel heb ik er uit voorgelezen. Maar ik zou ze geschreven willen hebben vanwege het succes dat Rowling er mee heeft.
Ik hoor auteurs regelmatig zeggen dat het ze om het schrijven gaat en dat het ze niet uitmaakt of honderd mensen hun boek lezen of honderduizend. Ik vind dat altijd klinken als een politiek correct antwoord en vind het moeilijk te geloven. Natuurlijk kunnen ze dit echt menen maar ik zou heel graag boeken schrijven die wereldwijd vertaald zijn en waarvoor de mensen met slaapzakken voor de deur liggen als een nieuwe titel uitkomt. En echt niet alleen voor het geld, al zal ik er niet op spugen. Maar boeken schrijven waar zoveel mensen met plezier in lezen is toch de ultieme droom voor een schrijver?

Welk boek lees je graag voor aan je kinderen vroeger of nu
Ik heb heel veel voorgelezen. Het begon met ‘Nijntje’, dat ik dan expres weleens verkeerd las en dat zo’n tweejarige je dan gaat zitten verbeteren omdat ze het verhaaltje al veertig keer gehoord hebben maar er geen genoeg van kunnen krijgen. Naarmate ze groter werden, veranderden de boeken van sprookjes, naar avonturen zoals ‘Wolf de speurhond’ naar meer  iets dat echt gebeurd zou kunnen zijn zoals ‘Gevaarlijk geheim’ van Jan Heerze.

Welk boek las je vroeger stuk
Zelden lees ik een boek meer dan een keer. ‘Alleen op de wereld’ heb ik vaker gelezen en ontroerde me steeds weer. Ook ‘Man O War’ van Walter Farley en ‘Black Beauty’ heb ik vaker gelezen en steeds evenveel zakdoeken nodig gehad. Ja, ik heb iets met paarden.
 
Wat is jouw quilty pleasure op leesgebied
Gewoon veel chocolade en een goed boek. Vooral met nootjes. Die chocolade dan.

Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen
Ragdoll. Geen touw aan vast te knopen. Leuke metafoor eigenlijk, gezien waar het boek over gaat.
Zijn tweede was veel beter, hoewel ik het een makkelijke manier van voortborduren, we blijven in stijl, vond op het eerste deel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten