maandag 18 maart 2019

Inspiratie voor een moederdagkado...

In het woonhuis bij een gesloten fabriek wordt een stoffelijk overschot gevonden. Het blijkt de voormalige uitbater van de fabriek, Theodor Reifenrath. Rechercheur Pia Sander en haar baas Oliver von Bodenstein ontdekken nog iets anders gruwelijks op de plaats delict: menselijke botten, die van meerdere slachtoffers afkomstig lijken.

Na forensisch onderzoek kunnen enkele slachtoffers geïdentificeerd worden. Het blijken vrouwen te zijn die als vermist gemeld staan. Ze zijn in verschillende jaren verdwenen, de meest recente vermissing is van vorig jaar. Een patroon wordt zichtbaar: alle slachtoffers zijn verdwenen op Moederdag. Pia denkt niet dat Reifenrath verantwoordelijk is voor de moorden, wat zou betekenen dat de dader nog rondloopt. En het is bijna mei, dus haar tijd raakt op.

Nele Neuhaus  is het pseudoniem van Cornelia Löwenberg, ze schreef al van jongs af aan. Haar eerste twee boeken (Unter Haien, 2005 en Eine unbeliebte Frau, 2006) gaf ze in eigen beheer uit in een oplage van vijfhonderd exemplaren, met een voorraad in de garage. Toen ik haar ontmoette, vertelde zij dat de boeken rondgebracht werden door het worstenbedrijf van haar man. Nu is ze een van de populairste Duitse thrillerauteurs van dit moment, met meer dan drieënhalf miljoen verkochte exemplaren van haar boeken.
Met haar derde boek, Sneeuwwitje moet sterven  (Schneewittchen muss sterben, 2010) brak ze door via de grote uitgever Berliner Ullstein-Verlag....

Moederdag komt op 30 april uit en zo kunnen de vrouwelijke lezers vast hun kinderen een hint gaan geven wat ze willen hebben op moederdag dit jaar.  Ipv het douche- en badpakket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten