zondag 9 september 2018

Schaduwen van Yvonne Franssen

Titel: Schaduwen
Auteur: Yvonne Franssen
Uitgeverij: Futuro
Publicatiedatum: augustus 2018
Recensie door Ans
Aantal kraaien: 4,5

Samenvatting
Ellen Groeneboom stamt uit een rijke familie die een goed lopende hotelketen heeft. Op een dag wordt haar hond dood geschoten. Ze ontvangt dreigmailtje en heeft geen idee waarom dit gebeurd en wie er achter kan zitten. Enkele dagen later blijkt de schutter spoorloos te zijn verdwenen. Ellen begrijpt er niets meer van en vraagt zich af of er een samenhang kan zijn. Ze zoekt steun bij haar beste vriendin Liesbeth. Ellen en haar partner Rogier zijn al een tijdje uit elkaar maar gaan nog als vrienden met elkaar om hoewel deze relatie ook meer scheurtjes begint te vertonen. Ellens leven staat op haar kop, het wordt een chaos waar ze geen uitweg in ziet.

Leeservaring
Dit boek heeft de vaart er goed in. Voortdurend komen er verrassende dingen naar voren. Dit maakt dat je graag verder wilt lezen om de ontwikkelingen te ontknopen. Soms denk je dat je het plot doorkrijgt maar dan wordt je weer op een dwaalspoor gezet. Knap in elkaar gezet. Een soepele schrijfstijl sleept je heerlijk mee in het verhaal.
Er lopen verschillende verhaallijnen die je vanuit de personages beleeft. Boven de hoofdstukken is duidelijk aangegeven vanuit wie de verhaallijn gezien moet worden. Dit is erg handig voor het overzicht. De hoofdstukken zijn kort wat ook het leesgemak bevorderd.
De personages zijn goed uitgewerkt. Je krijgt een goed beeld van hoe ze leven en denken. Psychologisch zit het prima in elkaar. Boeiende personages die je dan ook graag beter wilt leren kennen en waarvan je graag al doende hun motivatie tot handelen achterhaald.
Conclusie een heerlijk goed boek. Ik wil zeker meer van deze auteur lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten