zaterdag 8 september 2018

De buren van nr 9 van Felicity Everett


Titel: De buren van nr 9
Auteur: Felicity Everett
Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina`s: 234
Recensie door Lilian
Kraaien: 2,5

Auteur:
Felicity Everett groeide op in Manchester en ging naar de Universiteit van Sussex. Ze starte  haar carrière als schrijfster van kinderboeken, ze heeft er 18. In 2011 schreef ze haar eerste boek voor volwassen, de roman: The Story of Us. Dit boek is niet in het Nederlands uitgegeven, De buren van nr 9, is haar eerste debuut in Nederland, geen roman dit kee, maar een psychologische thriller.

Achterflap:
Sara en Neil hebben sinds kort nieuwe buren: Gavin en Lou zijn artistiek, hip en sexy. In vergelijking met hen voelt Sara zich maar gewoontjes. Sara is dan ook gevleid wanneer Lou en Gavin haar erg lijken te mogen. Binnen
de kortste keren zijn de twee stelletjes soulmates en volgen er veel gezellige avonden, flessen wijn, verhalen en geheimen.
Hoe meer tijd Sara met Lou en Gavin doorbrengt, hoe meer behoefte ze heeft aan veranderingen in haar eigen leven. Maar die veranderingen hebben een prijs... Al snel vragen de buren dingen die ze eigenlijk niet

Mijn mening:
Een leuk concept, wie wel nou niet binnen kijken bij de buren. Het is altijd leuk om een glimp op te vangen van hoe je buren leven. Ze wonen in praktisch hetzelfde huis, de kinderen gaan vaak naar dezelfde school en toch kan hun leven totaal anders zijn dan die van jou.
Zo ook bij Sara en Neil, ze wonen met hun twee zonen in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Als ze nieuwe buren krijgen, zijn ze nieuwsgierig wie ze zijn. Er is zoveel verbouwd in de afgelopen maanden en toch is er niet veel van te zien aan de buitenkant.
Als ze tijdens de housewarming de nieuwe buren, Lou en Gavin, beter leren kennen is het duidelijk dat hun levens totaal niet op elkaar lijken.
Sara is erg onder de indruk van de nieuwe buren en hun extravagante levensstijl, ze wil er graag deel van uitmaken. Wat de consequenties daarvan zijn…..   

Daar had hij Sara nooit iets over verteld. Maar dat was wat Gavin en Lou deden: ze wisten hoe ze je aan de praat moesten krijgen over geheime verlangens, verlangens die je was vergeten of waarover je nooit had gepraat.

Het verhaal is gebaseerd op de verschillen tussen de stellen en hun verschillende levensstijlen. De onderlinge relaties zijn goed uitgewerkt en de spanningen die ontstaan tussen de verschillende personages, zijn voelbaar tijdens het lezen.
De schrijfstijl van Felicty is vlot en leest erg prettig. Toch kabbelt het verhaal wat voort, het is niet echt spannend, maar toch wil je verder lezen. Er is iets aan dit verhaal, een trigger, die je weerhoudt om het boek weg te leggen.
Het einde is erg abrupt en voor mij totaal niet bevredigend.
Het concept is goed en veelbelovend, nieuwe buren waar iets raars mee aan de hand is. Het is herkenbaar. Het zou je zomaar zelf kunnen gebeuren. Dat is de kracht van het verhaal.
Als er meer vaart en spanning in verwerkt zou zijn, was mijn beoordeling hoger geweest. Dan had ik het boek met meer plezier gelezen.

Beoordeling:

Originaliteit: 2
Leesplezier: 3
Psychologie: 4
Spanning: 2
Plot: 2

Twee en een halve kraai voor “De buren van nr. 9” van Felicity Everett

Geen opmerkingen:

Een reactie posten