maandag 11 juni 2018

Vlaamse Sterre Carron in Breda

Zaterdag 9 juni kwam Sterre Carron naar een boekwinkel in Breda. Helemaal duidelijk of het op uitnodiging van Mustreadornot was, was het voor mij niet. Wel dat Mustread het interview zou doen. Helaas had de oproep op het desbetreffende blog niet voor veel bezoekers gezorgd, mede door het warme weer bleek het bij binnenkomen van boekhandel Van Kemenade en Hollaers  niet zo druk.
Best heel rustig zeg maar. 


Ook was maar de helft van het duo #mustread aanwezig en de wel aanwezige Caroline leek nogal nerveus. 
Keurig werd het standaardlijstje met vragen afgewerkt en hoorden de aanwezigen naast de nieuwe titel voor het volgende boek, nummer elf, verder weinig nieuws. Handiger was geweest bij het zien van de aanwezigen om het lijstje vragen aan de kant te gooien en een gewoon spontaan gesprek te voeren. Maar interviewen is gewoon lastig, als het je vak niet is, met een groep mensen die naar je zitten te kijken. En ach, met dit publiek was het ook helemaal niet zo belangrijk of het keigoed ging. Gewoon al knap dat iemand het lef toont om te proberen.  
Volgende keer Moon erbij en dan oogt het al meer ontspannen. Denk ik.

Nu zijn jullie misschien benieuwd naar de nieuwe titel? Ik stond druk te kletsen met auteur Linda Jansen en haar man. Het duurde even voor we alle drie dezelfde titel tegen elkaar noemden: het ging van pitabroodje , naar bitta, bita en pitta.  Wij zagen de volgende boekpresentatie al voor ons met biertjes en shoarma in klein pitabroodjes. Bij deze melden we ons vast aantrouwens.
Het had iets met rood en haar te maken. Mara ook dat wisten we niet helemaal zeker. Kortom dit moeten we toch eens beter checken bij Sterre Carron.


Na afloop werd het signeren en een wijntje. Ach en Sterre Carron is Sterre Carron: altijd even vrolijk, enthousiast en lief tegen iedereen.
Een hoop mensen hebben het gemist deze spontane auteur te ontmoeten en ik kan jullie toch aanraden een volgende keer toch eens te komen kennismaken met deze spontane Vlaamse dame.
Maar je kan ook gewoon het boek Preta oppakken en gaan lezen. Dan heb je bij die ontmoeting een mooi gespreksonderwerp.


(Na afloop nog even in gesprek met Sjors bij mij thuis)Sterre

1 opmerking: