dinsdag 10 april 2018

Vandaag is hij er eindelijk...

Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In de nieuwe literaire thriller van Nicci French, ‘De dag van de doden’, gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan. De Frieda Klein-serie van Nicci French is een van de bestverkochte thrillerseries van Nederland. Vandaag komt dan het laatste deel uit.

Waar gaat De dag van de doden over?
De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer. Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven… 


In het AD van afgelopen zaterdag stond een interview met het duo waarin Sean vertelde dat echt alle creatieve ideeën van hun samen komt. De figuren komen voort uit de gesprekken die zij samen voeren.
Nooit zullen ze het meer doen als deze serie waar aan het begin werd aangekondigd dat er totaal acht delen zouden gaan komen van 2011 tot en met 2018.Nicci geeft aan dat het schema zo'n druk gaf, dat ze zich gegijzeld voelden.

Intussen is het duo halverwege een volgend boek. Dat betekent weer helemaal op nul beginnen. Sean zegt het als bevrijding te voelen, maar geen opluchting te voelen.Hij mist Frieda soms zelfs.

Wat probeert Nicci French de lezers mee te geven?
"Het leven is zo kwetsbaar. Je bent twee stappen verwijderd van het einde, houd daar rekening mee. De wereld is is in veel opzichten een verschrikking, zorg ervoor dat je het goed hebt, het is zo kostbaar.", is daarop Sean zijn antwoord

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten