donderdag 29 maart 2018

Verwacht in april, deel 3

Op 3 april Rio Grande van Nathalie Pagie

Een razendspannende roadtrip door Mexico


Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven. De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.

Koop bij bol.comHaar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen – nergens sneuvelen er momenteel zo veel journalisten als in Mexico – maar stemt toch toe als hij kansen ziet voor een wereldwijde primeur. Op één voorwaarde: ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.





Op 12 april Het leugenspel  van Ruth Ware
Bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon.
De regels zijn eenvoudig: 1) Vertel een leugen 2) Hou vast aan je verhaal 3) Word nooit betrapt
Isa speelde op school met haar drie beste vriendinnen altijd het Leugenspel. Ze hielden een wedstrijd wie mensen kon overtuigen van de bizarste verhalen. Nu, na zeventien jaar van geheimen, is er iets verschrikkelijks op het strand gevonden. Iets dat Isa dwingt om haar verleden te onderkennen, samen met de drie vrouwen die ze al jaren niet heeft gezien, maar nooit is vergeten.
"De derde thriller van Suspense Queen Ruth Ware loopt net als haar eerdere boeken over van de psychologische spanning. Annuleer je plannen voor het weekend als je voor dit boek gaat zitten, want je staat niet meer op voordat het uit is.' Starred review, Kirkus Review



Koop bij bol.com


Op 12 april goedkope uitgave Het spookschip

Kurt Austin ontwaakt na een levensgevaarlijke reddingsmissie op een zinkend jacht, waaruit hij maar net heeft kunnen ontsnappen. Wat is er precies gebeurd? Heeft hij nou een oude vriendin zien verdrinken? Kurt gaat op zoek naar de waarheid en komt op het pad van cybercrime, verdachte ongelukken en mensensmokkel. Zijn zoektocht sleurt hem mee van Monaco via Noord-Korea naar Madagascar. En waar hij uiteindelijk uitkomt, had hij vooraf nooit kunnen raden.













Op 12 april  Grenzeloos Satudarah

De van oorsprong Moluks-Nederlandse motorclub Satudarah heeft voor velen een enorme aantrekkingskracht. Het is een hechte, gesloten gemeenschap met een welhaast militaristische discipline, waarbinnen de zwijgplicht wordt gewaarborgd middels lijfstraffen die er niet om liegen. Lijvige politierapporten onderschrijven dit. Ondertussen wordt internationaal het ene chapter na het andere opgericht.

In januari 2014 is Ali Osman veroordeeld tot zes en een half jaar gevangenisstraf voor zijn rol als president van Satudarah Duitsland. Zijn arrestatie is mogelijk gemaakt door een undercoveractie van een medelid. In de rechtbank blijkt dat deze sergeant at arms van de motorclub zelf actief betrokken was bij criminele handelingen. 

Wist de Duitse justitie van de misdaden van de informant en hebben ze deze oogluikend toegestaan? Of moedigde justitie hem juist aan misdaden te plegen om zo president Osman te kunnen arresteren?

Opmerkelijk is dat Osman tijdens zijn proces uitgebreid verklaart over grootschalige criminele activiteiten van Satudarah. Hiermee belast hij zijn clubgenoten ernstig en maakt een reeks nieuwe arrestaties mogelijk. Uiteindelijk is de motorclub in Duitsland zelfs verboden. 


Grenzeloos Satudarah schetst het beeld van een bende vrijbuiters die werkelijk aan alle kanten uit de bocht giert. '(...) een ijzingwekkend boek dat je raakt als een klap met een motorketting. Olie en bloed sijpelen van de pagina's'



Op 16 april Onrust van Jesper Stein

Jesper Stein is bestsellerauteur van de titel Papa.In Onrust, Steins debuutthriller waarvoor hij de prestigieuze Danske Kriminalakademis Debutantpris ontving, maken wij kennis met commissaris van politie Axel Steen.

Wanneer de Deense politie een kraakpand wil ontruimen in de wij Nørrebro, komen de anarchistische krakers in opstand. De rellen die volgen, worden hard neergeslagen. Na afloop wordt een dode man gevonden, gekleed in legerkisten en een bivakmuts. Wie is deze man en hoe is hij vermoord terwijl de plaats delict op dat moment zwaar bewaakt werd door het hele Kopenhaagse politiekorps?

Axel Steen wordt belast met het onderzoek. Zijn zoektocht naar de dader voert hem naar de vrijstad Christiania en wordt uiteindelijk persoonlijker dan hij voor mogelijk had gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten