zondag 18 maart 2018

Het laatste woord van Piet Baete

Titel: Het laatste woord
Auteur: Piet Baete
Uitgeverij: Lannoo
Publicatiedatum: 13 oktober 2017Achterflap
Politie-inspecteur Patrick Van Dijk wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer met vier messteken in de onderbuik. Er zijn geen sporen van braak. Troch en Delbeek, doorgewinterde inspecteurs van de federale politie, ontdekken al gauw dat er een intern tuchtonderzoek naar Van Dijk wordt gevoerd. Een typische afrekening met een corrupte flik, of speelt het verleden toch een rol? Bijna vijftien jaar geleden werd Patricks zoontje vermoord, een onopgeloste zaak die nu opnieuw wordt opgedolven. Wie was de schuldige? Troch en Delbeek onderzoeken systematisch alle sporen, en ontdekken de ware toedracht. Of dat denken ze toch.   

Mening
Door het lezen van de achterflap wordt je enigszins op het verkeerde been gezet. Het lijkt een gewone detective waarin men een moord gaat oplossen. Maar Baete schrijft echte psychologische , bijna romans, thrillers waarbij de best ingewikkelde relaties van de personages de boventoon voeren. Het hoe jouw verleden is en hoe dat doorwerkt naar het nu en jouw handelen beinvloedt is een mooi gegeven wat hij gebruikt in zijn verhaal. Het zet jou als lezer tot denken.

Ik hou zo van spannende boeken met goed uitgewerkte personages en dat is zeker een kracht van deze auteur. Is het boek ook spannend? Ja, kan ik zeggen. Er zijn een mooi stel verdachten die elk hun redenen kunnen hebben om tot de daad te zijn gekomen. Ik was toch op het verkeerde been gezet bleek tegen het einde.

Als je met de juiste verwachting in Het laatste woord duikt, ga je genieten van de mooie schrijfstijl van deze man. Van wie ik tot mijn schande moet bekennen pas een eerste boek las.

Vier kraaien voor Het laatste woord

1 opmerking:

  1. Dit boek hebben we als monniken, 13 vaste personen uitgeschreven tot het allereerste faceboekboek. Het is te lezen op de auteurspagina van Piet Baeten. Het was een super initiatief waar we allen veel plezier aan beleefd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen