donderdag 22 december 2016

Coke in voorraad van Bert Bergs

Titel: Coke in voorraad
Auteur: Bert Bergs
Uitgever: Eigenboekuitgeven.com
Pagina’s: 252
Over de schrijver: 
Bert Bergs alias Robert Vandenberghe (°1945) was hoogleraar fysica aan de Universiteit Gent. Nadat hij in 2011 zijn wetenschappelijke loopbaan vaarwel had gezegd, kon hij zich volwaardig toeleggen op zijn hobby’s: muziek, virtuele luchtvaart en… schrijven. Geïnspireerd door zijn ervaring in de universitaire wereld en door zijn talrijke buitenlandse reizen, schrijft hij in 2012 zijn eerste thriller ‘Het duivelse recept’.
Bert Bergs’ grote voorbeeld vormen de misdaadverhalen van Jef Geeraerts. Geen woordkramerijen maar een heldere rechttoe rechtaan stijl die de lezer zonder veel moeite meesleurt in het verhaal.
Achterflap: 
De Belg Alex Dupuis smokkelt drugs vanuit Gran Canaria. Zijn jacht met een grote lading cocaïne aan boord wordt gestolen. Wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Dalva daarbij betrokken is, vermoordt hij haar. Omdat hij ook twee acolieten van de lokale maffia heeft neergelegd, vlucht hij naar België. In Gent tracht hij zijn zaakjes verder te zetten met de hulp van Ad de Graaf, een lokale drugbaron. Maar daar is een ware drugsoorlog losgebarsten. Er werd al een lid van een Albanese drugbende vermoord.
Freelancejournalist Marc Ackein en zijn vriendin, hoofdinspecteur Sara Vits van de lokale recherche, gaan elk op hun eigen manier uit op onderzoek. Ze ontdekken dat een zekere ‘IJsbeer’ achter de moord zit. Het hek is helemaal van de dam als er nog meer leden van de drugsbende worden vermoord. Wie is die IJsbeer? Wat is zijn doel? Wil hij regeren over de lokale cocaïnemarkt? Het uiteindelijke plan is echter veel gruwelijker…
Het mes ging in een ruk naar rechts en sneed een neusvleugel open.
Wat ik van dit verhaal vind: Coke in voorraad is het eerste boek van Bert Bergs wat ik lees.
De cover met de zee, en in de verte een schip en op de voorgrond wat lijntjes coke zijn wat mij betreft erg passend bij het verhaal.
Als ik met het proloog begin te lezen val ik direct met mijn neus in de boter, of beter gezegd coke en lees je dat drugsgebruik in alle lagen van de bevolking voorkomt.
De hoofdstukken worden in perspectief afgewisseld, dit zorgt voor de nodige variatie in het verhaal.
Zo maken we kennis met Sara, hoofdinspecteur van de lokale recherche en haar vriend Marc, die als freelancejournalist werkzaam is. Beiden gaan op onderzoek uit en proberen erachter te komen wie er verantwoordelijk is voor de moord. Al gauw komt de IJsbeer in het vizier en proberen ze te achterhalen wie achter dat alias handelt.
Als er dan meerdere moorden worden gepleegd en er telkens een geheimzinnige tatoeage opduikt in de vorm van een Keltische knoop begint er een race tegen de klok om de moordenaar te pakken te krijgen. 
De schrijfstijl van Bert Bergs is goed te volgen, ook worden er actuele thema’s gebruikt in het verhaal, zoals de MH17-aanslag, dit zorgt ervoor dat deze thriller erg realistisch overkomt. Het boek is prima los te lezen, zonder dat je de vorige thrillers over Marc en Sara hebt gelezen. De ontknoping aan het eind van het van het verhaal zorgt voor een verrassend plot en zorgde ervoor dat het tot het eind boeiend te lezen bleef.
Hij was nooit een fan geweest van vuurwapens, maar nood breekt wet.
Samenvatting: Bert Bergs heeft met Coke in voorraad een prima thriller geschreven, die door de actuele gebeurtenissen die erin worden omschreven, erg realistisch overkomt.
Waardering:
Plot:4
Schrijfstijl:4
Originaliteit:3
Psychologie:3
Leesplezier:4
Spanning:3

3,5 ster voor Coke in voorraad van Bert Bergs.
Heidi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten