dinsdag 15 december 2015

Boy nobody, de opdracht van Allen Zadoff

Hij was de perfecte moordenaar. Zonder naam. Zonder verleden. Zonder geweten. Tot hij vragen begon te stellen. Nu is het Programma bang dat de waardevolle soldaat een zwakke schakel is geworden. Daarom krijgt Boy Nobody een nieuwe opdracht. Een test. Boy Nobody ontdekt dat niets is wat het lijkt: het Programma niet, zijn vertrouwelingen niet, de waarheid niet.

Boy Nobody is de titel van een Young Adult trilogie, waarvan De Opdracht het tweede deel is. De Boy Nobody in de titel slaat op de hoofdpersoon, een 16 jarige jongen zonder naam en identiteit die door een Amerikaanse overheidsorganisatie (die alleen bekend staat als Het programma) is opgeleid om de perfecte soldaat te worden. De perfecte soldaat kan zijn opdracht volbrengen met wat er nodig is. Moord, ook op het meisje wat je zo leuk vindt.
In De opdracht krijgt deze jongen de opdracht de leider van een kamp waar jongeren worden opgeleid om terroristische aanslagen te plegen te doden. Nu blijkt dat Boy Nobody niet helemaal goed geprogrammeerd, want hij blijkt menselijke gevoelens te hebben. Ook ontdekt hij dat hij een chip in zich zelf heeft waardoor zijn angstgevoelens en andere gevoelens onderdrukt worden. Hij begint twijfels te krijgen.
Hoe moet dat met zijn loyaliteit aan het Programma. Dat Programma wat hem aan het begin van het boek ook al test en niet bereikbaar is tijdens zijn speurtocht en hun hulp nodig heeft.
Natuurlijk is het een Young adultboek en moet je geen Pietje Precies zijn m.b.t. bepaalde onderdelen. Het gaat Boy Nobody allemaal wel wat makkelijk af , zeker in gevechten. Maar het stoort totaal niet. Het geeft hoogstens af en toe een glimlach. Maar ik vind het verhaal leuk bedacht en lees in een flits het boek uit. Het is lekker leesbaar, spannend, mooie wendingen , leuke personen en juist Boy Nobody die bepaalde ontdekkingen doet maak het extra leuk. Het langzaam steeds meer info geven over de hoofdpersoon gebeurt mooi gedoseerd. Ik ben erg benieuwd wat we in deel drie en het laatste deel allemaal gaan ontdekken.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze serie niet door heel veel meer mensen gelezen wordt!

4 sterren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten