woensdag 23 september 2015

Trifla - Sterre Carron

Titel: Trifla
Auteur: Sterre Carron 
Uitgever: Witsand
354 pagina's
Verschenen: juni 2015 
Recensie door Lydia Buist


Op een zomeravond gaat Marie Teugels joggen met haar hond. Even later komt de hond alleen terug naar huis, maar waar is Marie?
Hoofdinspecteur Rani Diaz, net terug aan het werk na haar bevallingsverlof, wordt met haar team belast met deze verdwijningszaak. Er is geen enkel aanknopingspunt, geen enkele tip of bruikbaar spoor. De temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken tast volledig in het duister......
Twee maanden later verdwijnt een tweede vrouw, de onderwijzeres Zieta Hofman, kort nadat zij de school heeft verlaten.

Er sluipt toch niet weer een monster rond zeker, dat jonge vrouwen kidnapt 'voor eigen plezier?'

De verdwijningen zorgen voor een collectieve psychose. Kan er dan niemand instaan voor onze veiligheid? Houdt het hiermee op of verdwijnen er nog mensen?
Zal Rani niet ten onder gaan aan de immense druk? En hoe redt ze zich wanneer ze ook nog een vriend verliest? Rani beseft dat ze dringend haar onderzoeken moet verleggen, maar hoe precies?

Ik vind de titels die Sterre kiest voor haar boeken geweldig. Ook bij dit boek Trifla, dan kraken mijn hersenen en denk dan ‘wat zou het betekenen?’. Tijdens het lezen kom je daar natuurlijk achter. Een woord als titel wat een hele betekenis voor een boek kan hebben. 
Ook in het vierde deel komen de vertrouwde personages weer terug, heerlijk .
Rani is een personage waar je van gaat houden, ze heeft al veel meegemaakt. Ook in Trifla staat ze haar mannetje en laat ze niet met zich sollen. Ze heeft ook een kleine hartje. In Trifla laat ze veel emoties zien: angst, blijdschap, verdriet, teleurstelling. 
Ze krijgt een moeilijke taak op zich. Wanneer er twee vrouwen verdwijnen, zit de angst er goed in bij het team. Hoe lossen ze deze mysterieuze zaak op, voordat er meer vrouwen verdwijnen? Als lezer weet je iets meer dan Rani en haar collega Simon. Je leeft  mee met de personages. Je wilt ze aanmoedigen, ‘kom op, geef niet op!’. Het verhaal maakt je nieuwsgierig, wie doet dit, wie is die zieke figuur die de vrouwen zoveel leed aandoet? Hoe ver ga je, sommige beschrijvingen zijn echt gruwelijk, de doodsangst is voelbaar. De dader houdt er maar rare ideeën op na.
Je wordt meegezogen in de spannende zoektocht, worden de vrouwen op tijd gevonden? 
Sterre heeft een fijne schrijfstijl, geen moeilijk taalgebruik, korte hoofdstukken. 

Maar echt een waarschuwing vooraf !!!!
Als je eenmaal begint: je kan niet meer stoppen. Je denkt alleen maar aan lezen en ik weet van mezelf dat ik dan het boek meestal dichtsla als iedereen al slaapt. 
En ik werd ‘s ochtends wakker met het liedje van Schnappi de kleine krokodil in mijn hoofd… 
Ik kan hier weinig meer aan toevoegen. Trifla is een ijzersterke psychologische thriller die het waard is om te lezen. 

Ik geef Trifla 5 sterren. 




Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten