zaterdag 8 augustus 2015

Slaapwel - Patrick de Bruyn

De cover:
Een ouderwets plaatje op de voorkant van Slaapwel, het lijkt een oude foto. ‘Wat zou dit zijn?’ is gelijk wat ik denk. Een cover waarbij je ideeën alle kanten opgaan en er al allerlei scenario`s in je hoofd voltrekken.
Net wanneer je in slaap valt, schudt het lot je ongenadig wakker.’
De boeken van Patrick de Bruyn zijn mij altijd wel bevallen, dus ik ben naar deze ook wel benieuwd. Ook de voorgaande boeken van zijn hand heb ik met veel plezier gelezen. In 2016 komt een vervolg op Slaapwel uit. Leuk, weer een kleine serie, maar eerst maar even dit boek lezen.

Het verhaal:
Zijn leven en dood lagen op wandelafstand van elkaar’.
Mijnheer Adam is een gepensioneerde man, hij is welgesteld en schuift dat niet onder stoelen of banken. Hij heeft sinds een jaar besloten om van elk moment van elke dag volop te genieten. Daarvoor was hij nog gewoon een weduwnaar die de dood van zijn vrouw, Monica maar niet te boven kwam. Hij is erg geliefd in zijn omgeving, maar is dat vanwege zijn charmes of omdat hij zo welgesteld is? Heeft iedereen wel de goede bedoelingen? Vertrouw je wel de goede mensen?
De telefoon aan de andere kant werd bij het eerste belsignaal al opgenomen, Hij zei maar drie woorden: Het is mislukt.

Mijn mening:
Het boek is gebaseerd op waargebeurd spectaculair ongeval dat is voorgevallen bij een bekende van Patrick de Bruyn. Het boek zou eerder in mei uit komen, maar door het overlijden van de hoofdpersoon van het boek is het boek later verschenen. In juni vond de presentatie van Slaapwel plaats. Het is de elfde thriller van Patrick de Bruyn. Ik hoop dat hij het met dit boek waar maakt, want van zijn vorige boeken was ik erg gecharmeerd.

Het boek begint rommelig, je gaat heen en weer tussen verschillende personages en ik moet echt enorm mijn best doen om niet afgeleid te worden.
Halverwege komt er meer richting en wat spanning in het boek. Het is ook wel begrijpelijk dat dit een ander boek is, omdat meer non-fictie is, het is ook zeker niet slecht geschreven en zodra ik halverwege het boek was, raakte ik meer en meer gegrepen en was ik benieuwd naar het vervolg en welke ontwikkelingen er aan kwamen.
De personages houden je gaandeweg wel bezig. Zo had ik in het begin medelijden met Mijnheer Adam, maar halverwege vond ik het maar een eigengereid mannetje, maar dan wint aan het einde toch het medelijden weer. Het las fijn door, wel werden er een hoop Franse woorden gebruikt en vond ik het erg jammer dat het begin zo rommelig las.
Hoe had het toch zover kunnen komen met onze pa?

Hoe zou je je voelen als je vader zijn eigen plan trekt en zich niets van je goede zorgen aantrekt? Het verhaal houdt je wel in zijn greep, maar is meer een roman en heeft weinig van een thriller. In december komt het vervolg van Slaapwel uit. Deze wil ik wel lezen, omdat dit boek met een open einde eindigt. Je stopt op het punt waar ik juist zo graag nog even meer had willen weten. Dus ik kijk uit naar december want ik wil graag verder lezen wat er nu allemaal gebeurd is met Mijnheer Adam.

Moon


Koop bij bol.com

2 opmerkingen:

  1. wanneer komt het vervolg van het boek uit en hoe noemt dat boek,zodat ik het in het oog kan houden?

    BeantwoordenVerwijderen