vrijdag 7 augustus 2015

Ik ga op vakantie en neem mee....Jos Dewitt en zijn vrouw Irmgard

Jos de Wit (1954) is een Vlaams schrijver. Hij werkte als leraar Nederlands voor anderstalige nieuwkomers en is nu fulltime schrijver. In zijn boeken zijn ontheemding en vluchtelingenproblematiek dan ook terugkerende thema’s. Hij publiceerde verschillende verhalenbundels: Grensbewoners (1997) en Koorddansers (2003). In 2011 schreef De Wit samen met schrijver Ludo Enckels onder de naam Enckels & Dewit de thriller De mayonaisemoorden, die werd genomineerd voor de Diamanten Kogel. Daarna volgden nog twee thrillers in de reeks over de speurder Kareem Zeiz: Operatie Monstrans (2012) en Weg (2014).
Aan hem en zijn vrouw Irmgard vroeg ik wat zij ik hun vakantiekoffer aan leesvoer stoppen:



Ik neem alleen de boeken van Jos Dewit mee Mayonaise moorden, Operatie monstrans en Weg. Daarnaast lees ik de boeken van Mo Hayder het liefst en natuurlijk van Mankell.... Dat zijn volgens mij de meest spannende en goed geschreven boeken! 

Groetjes Irmgard - prettig verlof!!!!



Jos :



Het plan was om 4 boeken in de koffer te gooien. Het eerste is de nieuwe van Philip Kerr, De vrouw van Zagreb en eentje van Martin Cruz Smith, dat al een tijd op mijn lijstje staat: Havana Bay. Zowel Kerr als Cruz Smith hebben een fascinerende speurder in dienst: Bernie Gunther en Arkady Renko. 
Dan is er Onderworpen (geen thriller) van Michel Houellebecq, maar die kon ik dan weer niet laten liggen en ik heb hem helaas al gelezen... Hetzelfde lot, vrees ik, ondergaat Tokyo Zero van David Peace. Bij dit boek vraag ik me af of het een thriller is, maar het minste dat je kunt zeggen is dat het een intrigerend en extreem beklemmend verhaal is, geschreven in een bijzonder gewaagde stijl. Voor alle schrijvers in mijn lijstje is het ook hun knappe, authentieke stijl die mij aantrekt. Het duurt nog even voor we vertrekken, dus ik vrees voor Philip Kerr en Martin Cruz Smith... en dan moet ik op zoek naar andere boeken; benieuwd dus naar de andere lijstjes van kofferboeken. Hoihoi, Jos Dewit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten