Het verhaal gaat over Emilia. Haar vader was de directeur van haar school en heeft smsjes gestuurd naar een minderjarig meisje. Social media valt over het gezin heen. De meest vreselijke bedreigingen worden geuit.
Ze besluit in haar uppie naar New York te vertrekken. Via internet boekt ze een woonruimte.
Als Emillia daar aankomt blijkt de woonruimte bezet en zij opgelicht te zijn. Seth wwoont er met zijn zusje Abby van negen jaar oud. Aan de overkant woont Jim, de jongen met het uiterlijk vd zoon van Brad Pitt.
De orkaan Sandy raast door New York en ze dopen het huis van Seth en Abby tot orkaanasiel.New York verandert in een spookstad, zonder elektriciteit, drinkwater en mobiel netwerk. Vanaf dat moment zijn Emilia, Jim, Seth en Abby op zichzelf aangewezen.
Wat maakt dit jeugdboek bijzonder? Anna Woltz zet zeer geloofwaardige personen neer die volledig lijken te kloppen.
Abby met haar negen jaar die bijna aandoenlijk overkomt met haar opmerkingen en gedrag.
Emillia met haar bacteriefobie. En haar zorgen hoe iedereen over haar denkt na haar vaders gedrag. Vaak riepen haar opmerkingen m.b.t haar vader en het meisje een glimlach bij me op. Heerlijk puberale opmerkingen.
Jim die de wereld wilt redden. En zich afzet tegen alle oneerlijkheid.
Seth en Abbies vader vond de dood bij een auto ongeluk. Door de gesprekken onderling blijkt er een taboe te zijn rond het ongeluk. Was het wel een ongeluk?
Als Emillia ouders na de orkaan ook afreizen naar NY opent Emilia zich langzaam voor een mooi gesprek met vader.
Er gebeurt ontzettend veel in dit boek . Je hoeft je tijdens het lezen niet te vervelen. Heel spannend vond ik s het niet, maar je kan genieten van de gesprekken en de banden die ontstaan tussen de jongeren. De jongeren lijken echt. En je zit in het verhaal en loopt mee door de donkere straten zonder werkende telefoon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten