dinsdag 7 januari 2014

Lisa Gardner - De overleversclub

Dit is het vierde boek dat ik van Lisa lees. Wederom een fijne, vlotte schrijfstijl die niets te wensen overlaat.

Het verhaal gaat over drie vrouwen die ieder op een eigen, gewelddadige manier zijn aangevallen door dezelfde dader. Zij hebben alle drie de aanval overleefd waardoor zij zich verenigd hebben met het doel de dader op te sporen en te zorgen dat hij gestraft gaat worden. Uiteindelijk wordt de dader opgepakt en verschijnt op een dag bij het gerechtsgebouw voor zijn rechtszaak. Op de drempel van de rechtbank wordt de dader door het hoofd geschoten en komt te overlijden. Hoofdverdachten; de drie slachtoffers. 

Brigadier Griffin wordt na een lange periode van afwezigheid toegewezen als leider van het onderzoek naar deze moord. Samen met een collega die de drie dames inmiddels goed kent, gaan ze het onderzoek aan. Al snel blijkt dat de dader dé dader niet kan zijn want daags na zijn moord wordt er weer een vrouw aangevallen en ditmaal zelfs om het leven gebracht, bizar detail; het forensisch onderzoek laat sporen van het DNA zien van de inmiddels overleden 'dader'........hoé kan dit?



Een speurtocht naar hoe dit mogelijk is begint. Het verleden en heden komen op een bizarre wijze bij elkaar. Griffin moet zijn demonen onder ogen zien want nu blijkt dat er teveel zaken te maken hebben met de reden van zijn verlof destijds en met het huidige onderzoek. Maar het verleden is niet iets waar Griffin op zit te wachten; téveel pijn en té confronterend.
Samen met de drie vrouwen, die ook nog wel het één en ander te verbergen hebben, gaat Griffin toch de strijd tegen de klok aan. Want ze hebben maar tijd tot vijf uur.....voor het volgende slachtoffer valt.

De Overleversclub is een, op zich staand, spannend boek met goed beschreven details en personen. Ik had persoonlijk het einde met nét wat meer diepgang willen zien, in plaats van 'en ze leven nog lang en gelukkig' maar het doet het verhaal verder geen kwaad. Wat ik erg fijn lezen vond is dat ieder hoofdstuk vanuit het perspectief van één persoon plaatsvindt, dus je beleeft hetgeen dan vanuit de ogen van die persoon en dat geeft een extra dimensie aan het verhaal.

Ik heb meerdere boeken van Lisa Gardner gelezen en ik vind dit een fijne schrijfstijl, geen moeilijke zinnen, geen onbegrijpelijke of complexe woorden. Het verhaal is niet origineel maar daarentegen zeer goed voor te stellen en geheel niet ondenkbaar want er lopen tenslotte gekken genoeg rond. Dat toont dit boek dan ook zeer duidelijk aan en ik had t in een ruime dag uit. 

Ik geef dit boek 4 sterren van de 5. Een aanrader !!


Patrice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten