dinsdag 7 januari 2014

De top 3 van Anja Feliers

De favoriete boeken van 2013 van

Anja Feliers

De wilden – Marion Pauw

Marion Pauw blijft voor mij persoonlijk de best Nederlandse schrijfster. Wat ze ook schrijft, ik word meteen ondergedompeld in de sfeer van het verhaal en in de diepgang van de personages. Ze heeft een prachtige vertelstem en weet me telkens te raken. En dat is in essentie wat een boek met je moet doen.


Je bent nu van mij – Hans Koppel

Deze schrijver ontdekte ik bij toeval. Ik hou van zijn thrillers omdat ze verhalen vertellen die iedereen kan overkomen. Het is een gegeven van waaruit ook ik telkens mijn thrillers schrijf en dat maakt het boeiend om te zien hoe anderen dit aanpakken.



Als ik wakker word, ga ik dood. - Bart Debbaut

Bart is begonnen in het thrillergenre en heeft daarmee  zijn plaats verdiend in het Vlaamse thrillerlandschap. Met Als ik wakker word, ga ik dood treedt hij een totaal andere weg in, namelijk die van de literaire novelle. Ik hield mijn hart vast voor deze drastische switch maar kijk, hij doet het toch maar. Zijn novelle is minstens even goed als zijn thrillers en ik ben ervan overtuigd dat de literaire roman waar hij nu aan werkt ook een schot in de roos zal zijn. Om in het oog te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten