vrijdag 10 januari 2014

De boekenkast van Eva Krap

Na het zien van al die leuke boekenkasten was het besluit om mijn boekenkasten ook te showen snel gemaakt. Laat ik vooropstellen dat het mijn wens is om één wand van mijn huis ooit vol kasten te hebben staan, van vloer tot plafond. Liefst met een trappetje erbij, om het geheel af te maken.
Tot die tijd doe ik het met de zes kasten die je nu op een rij ziet staan en de twee rode boekenkasten die tegen andere wanden staan. Sporadisch vind je tussen de kasten wat meubels zoals een eettafel en een bank. 

Laat ik beginnen met de zes kasten op rij. Daarin vind je werkelijk alle genres. Ik zal ze even op een rijtje afgaan: spirituele boeken en romans, romans, waar gebeurde verhalen, kinderboeken en dan waar iedereen op wacht.... tweeënhalf kast met thrillers. 
Toch moet ik melden dat de twee rode boekenkasten mijn trots zijn. De ene staat vol met mijn held Stephen King, de auteur die ik op 8-jarige leeftijd ontdekte en waardoor mijn passie voor lezen enge vormen aannam. Ook vind je hier fantasy van zowel Nederlandse als buitenlandse auteurs. De andere rode kast staat helemaal vol met Young Adults (dus ja, ook een aantal thrillers). Nu zijn mijn kasten dus het eerste wat je ziet als je mijn huis betreedt (Anne-Jan kan erover meepraten), maar ik bewaar daar niet alleen mijn boeken in. 

Voor en naast de boeken, evenals bovenop de kasten, staan allerlei snuisterijen die zeer veel voor mij betekenen. Beeldjes die mijn vader meenam van reizen, beeldjes die ik kreeg van de mensen van wie ik het meeste houd, foto's van mijn overgrootouders, elfjes, tarotkaarten en ga zo maar door. Ook is er een plank gereserveerd voor mijn tekenspullen, mijn andere grote passie naast lezen. De kasten zijn nog niet vol, maar ik heb mijn maatregelen al genomen. In de keuken staat een nieuwe kast te wachten om gevuld te worden evenals op mijn slaapkamer. 
Er mag dus nog heel wat bij en als ik zo doorga kom ik binnenkort in een programma waarin verzamelwoede aan de orde van de dag is, aangezien ik straks in elke kamer wel kasten vol boeken heb staan die de ruimte vullen. Ik beloof bij dezen dan ook plechtig over een jaar weer een foto te maken, wie weet heb ik mijn droomkast dan eindelijk in mijn bezit (plus her en der losse kasten).


































3 opmerkingen:

  1. Aha een geduchte concurrente voor mij om in een programma over verzamelwoede te komen! Mensen, vooral die niet lezen, zijn vaak verbijsterd over de enorme kast in de woonkamer (van links naar rechts en van plafond tot grond) inmiddels staan daar drie palen tegenover ook met ieder 80 boeken. Ook boven ben ik nu een kamer aan het dichtmaken met kasten boeken. Ik denk dat ik bij testament mijn boeken aan jou ga nalaten! Ook een addict!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ja zeg, je had ze aan mij beloofd :-). Wordt er aan jullie nou ook wel eens gevraagd: "heb je die allemaal gelezen"?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar Irma jouw kast zit al propvol.... wil je mijn kasten erbij dan?

    BeantwoordenVerwijderen