donderdag 16 januari 2014

'Benauwd' Prijsvraag


Beste Thrillerlezers

Het wordt tijd om de prijsvraag bekend te maken. Ik ga maar liefst twee gratis exemplaren van ‘Benauwd’ weggeven, gesigneerd en wel. Maar voor ik dat doe, wil ik uiteraard eerst wat vertellen in de context van mijn komende (prijs)vraag.


Ik heb in mijn leven veel te maken met spiritualiteit, waaronder een bijna-doodervaring. Deze heeft mijn gedachtegang in de jaren erna op een positieve manier beïnvloed, en zo ook mijn leven. Het gebeurde op een zolderkamer in augustus 1998, waar ik gestoken werd door een horzel in het midden van de nacht. Ik kreeg een allergische reactie die zo hevig was dat het net leek of al het bloed in mijn lichaam naar de oppervlakte kwam en een uitweg zocht, zo door mijn huid heen naar buiten. Anders kan ik het niet omschrijven. Ik voelde me langzaam wegzakken en begon onsamenhangend en in slow-motion te praten. Het was daarbij net of de muren tot leven kwamen. Mijn omgeving vervormde. Ik kroop van ellende over de vloer naar het toilet in een poging te ontsnappen aan mijn absurde, wanhopige toestand. Mijn vriendin belde ondertussen een ambulance. Daarna weet ik niets meer, alleen dat alles opeens heel kalm en helder was en dat ik weggedragen werd op een brancard. De verpleegster, het was duidelijk een vrouwenstem, vertelde haar collega nog dat ze het infuus pas na drie keer prikken in mijn arm had gekregen en dat haar pogingen een abnormaal hevige bloeding teweeg hadden gebracht. Ze maakte zich toch wel ernstig zorgen over de conditie waarin ik verkeerde. Me niet kunnen bewegen en toch flarden gesprekken meekrijgen is op zich al een verwarrende situatie, maar het donkerste zwart dat daarna op me afkwam, ging toch over mijn grenzen en voorstellingsvermogen heen. Ik leerde op dat moment al dat er een zwart bestaat die vele malen donkerder is, dan de kleur die we op aarde kennen. Ik zweefde opeens in een andere dimensie, leek het wel. Sterker nog, ik had het gevoel dat ik in een gevangenis van schaduw zat terwijl mijn lichaam onder luide sirenes naar het ziekenhuis werd gereden. Enfin, dit is slechts een tipje van de sluier, en die sluier licht ik nog weleens op, voor wie interesse heeft.

Het is duidelijk dat ik aan de hand van mijn eigen spirituele ervaringen, tot het schrijven van ‘Benauwd’ ben gekomen. Ik kon zeer gemakkelijk spirituele passages in mijn boek verwerken en er uitgebreid over schrijven omdat het letterlijk dicht op mijn huid zit. In mijn boek verliest Paul van Schaik door zijn nalatigheid zijn dochter. Hij krijgt tijdens het moeizame verwerkingsproces echter onverwacht hulp van zijn overleden tweelingzus, vanaf ‘de andere zijde’. Hier een korte passage:

“Plotseling schrik ik wakker van het gezicht van Bettina, mijn
overleden tweelingzus, die me van dichtbij aankijkt. Wat
heb ik haar lang niet gezien, haar lang niet in haar blauwe
ogen gekeken. Het is net alsof ik naar een vrouwelijke versie
van mezelf kijk, een vreemde sensatie die alleen tweelingen
eigen is. Er moet een dringende reden voor zijn, dat ze hier
is. Ik ben meteen weer bij de les en luister naar wat ze me te
vertellen heeft.
‘Paul,’ zegt ze op besliste toon. ‘Het gaat niet goed zo. Denk
erom. Je glijdt af, en hard ook. Denk erom.’ Ze blaast me
een kus toe en zegt met tranen in haar ogen dat ze van me
houdt en op me zal wachten, waarna haar beeld vervaagt.
De tranen stromen over mijn wangen.”

En dan nu mijn vraag:

Heb je in je leven weleens te maken gehad met spiritualiteit? Het kan in elke vorm zijn: iets aanvoelen wat er staat te gebeuren, iemand tegenkomen die je ‘herkent’ al heb je die persoon nog nooit ontmoet, een bijna-doodervaring, een geestverschijning, noem het maar op.
Schrijf een stukje (max. 300 woorden, maar mag ook veel korter) over deze ervaring en stuur het naar:


Degene met het stukje dat me het meest aanspreekt, krijgt een gratis gesigneerd exemplaar toegestuurd. Het is wat subjectief, maar dat kan in deze context helaas niet anders.

Over twee weken maak ik de winnaar bekend.

Groet Sascha
auteur van ‘Benauwd’

ook verkrijgbaar op: www.bol.com

14 opmerkingen:

  1. wat een leuke actie!! Ik heb hier zeker wel wat over te vertellen...nu moet ik het alleen nog in max. 300 woorden verpakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je mag anders mijn 300 woorden er wel bij Riejanne!
    Het mailadres is natuurlijk zonder www

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahaha dank je wel! denk alleen niet dat de schrijver daarmee akkoord gaat ;-)

      Verwijderen
  3. Mailadres stond fout in aangeleverde tekst, is aangepast (Anne-Jan)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb ook wel iets meegemaakt ja...zal morgen eens kijken of ik het op papier krijg. Fijne actie weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook ik heb wel eens iets meegemaakt en ga het zeker op papier zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor het corrigeren van het emailadres, in alle haast verkeerd neergezet. ben benieuwd naar alle verhalen!
    Fijn weekend alvast
    groet Sascha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me trouwens ook redelijk voor degenen die weinig ervaring hebben op dit gebied, dat ze er gewoon een stukje over schrijven. Eerlijk is eerlijk. Dus... succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ingestuurd :D

    In eerste instantie dacht ik "Oeeehhh, hoe krijg ik als leek 300 woorden op papier", maar dat ging me toch gemakkelijk af... Iets te vlot en te gemakkelijk, dus moest ik weer gaan schrappen in (bij)zinnen. Ik heb in ieder geval 100 woorden weten te verwijderen, maar bleef toch boven die 300 woorden steken. Ik hoop toch dat je de moeite wil nemen om mijn bijdrage te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij zijn een keer bij Esther geweest hebben daar een schilderij gemaakt met bijenwas krijt.
    Ze vertelde zoveel dingen wat gewoon klopte ik vond dit zeer indruk werkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb geen ervaring op dit gebied.......ik voel wel veel dingen van te voren aan....., een voor gevoel, die altijd klopt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. en nu de mail verzonden.....wel puzzelen om binnen de 300 woorden te blijven, maar tis gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb mijn verhaal ook gemaild...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wanneer komt de uitslag van deze prijsvraag dan? ben wel heel benieuwd namelijk!

    BeantwoordenVerwijderen