zondag 19 januari 2014

Nathalie Pagie - 20 januari 2014

Op weg naar De Campus

Nathalie Pagie schrijft thrillers. In 2013 debuteerde ze bij Meulenhoff-Boekerij met De Toneelclub. De komende maanden houdt ze op dit blog een dagboek bij over haar avonturen op weg naar publicatie van haar tweede thriller De Campus, in mei 2014.


I’m so excited, and I just can’t hide it! Ken je dat liedje? Nou, dat beschrijft exact mijn gevoel van een week geleden. Ik kan nog niet alles verklappen, maar het heeft te maken met mijn boekpresentatie in mei. Ik wil er een spektakel van maken en heb met een vriendin een nogal brutale actie bedacht, die nog zou kunnen lukken ook! Als het doorgaat, horen jullie er zeker meer van!


Mijn vorige boekpresentatie, van mijn eerste boek De Toneelclub, vond plaats in de prachtige boekwinkel van Van Kemenade & Hollaers in het Ginneken, in Breda. Er stonden zeker 100 mensen in de winkel en de uitgever en een paar vrienden spraken mooie woorden. Daarna heb ik mijn vingers blauw gesigneerd en sloten we af met een gezellige borrel in een cafeetje in de buurt. Het was een topavond, ik heb er echt van genoten. Maar… nu ik een jaar verder ben, heb ik geleerd dat promotie heel belangrijk is in het boekenvak. Een boek schrijven is leuk, maar als niemand het kent en niemand het leest, kun je je afvragen waar je mee bezig bent. Ik wil bereiken dat zo veel mogelijk mensen mijn boeken lezen. Dus moet ik tam tam maken. En een boekpresentatie is daar het uitgelezen moment voor. Als het lukt er een waar event van te maken, komt er vast pers op af. En hoe meer media-aandacht hoe beter. Als jullie suggesties hebben, graag!

 

Ondertussen leest de redactrice van mijn uitgeverij nu de tweede versie van De Campus. Binnenkort gaat de persklaarmaker aan het werk. Die controleert of alles klopt in het verhaal, of er geen (onbedoelde) losse eindjes zijn en natuurlijk of de spelling en grammatica kloppen. Vol potloodstreepjes en opmerkingen krijg ik mijn manuscript dan terug en kan ik aan de slag. Niet de meest creatieve fase in het proces, maar ik vind het leuk, omdat het einde zo lekker in zicht is en het dan niet meer lang duurt voordat thriller 2 in de winkels ligt. Daar kan ik me enorm op verheugen.
 
De Thrillerlezersgroep houdt me ook van de straat J Behalve dit dagboek, schrijf ik mee aan een spannend verhaal met elf andere auteurs. Ik denk dat het binnenkort op deze site zal verschijnen. Evenals de foto van mijn boekenkast en van mijn favoriete boek allertijden. Allemaal even geweldige activiteiten; er is met mijn schrijverij een fabtastische wereld voor me opengegaan en die ga ik voorlopig niet meer uit!


Wordt vervolgd…

8 opmerkingen:

  1. Ik vind het altijd lastig, het punt dat je maakt met de wens dat zo veel mogelijk mensen je boek (kunnen/zouden moeten) lezen en de prijsstelling van die boeken. Met name als het gaat om e-books. Dat is naar mijn mening tegenstrijdig. Als je wilt dat je zo veel mogelijk lezers bereikt, lijkt het me dat met name om een lezersbasis op te bouwen, je (of je uitgever) (en lees je in de zin van men ;)) de prijs van je verhalen (met name online) drastisch zou moeten laten zakken.

    Zo maar eens een discussiepunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Online valt geen droog brood mee te verdienen (als je het over ebooks hebt): zelfs mensen die zeggen fan te zijn downloaden gratis hun boekjes. Ik vraag me af of prijs te maken heeft met bekendheid krijgen? Het is voor elke nieuwe schrijver moeilijk je er tussen te wringen. Aandacht op en in verschillende media wil een stuk helpen en mond-tot-mondreclame. Zomaar een mening

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Olga, ik volg je, maar over de rpijzen van mijn boeken heb ik niets te vertellen. Die bepaalt mijn uitgever. Toen ik mn contract tekende, ben ik dus ook met deze voorwaarde akkoord gegaan. Ik wil graag zo veel mogelijk lezers bereiken en daarom is PR van belang. Zo doe ik bijvoorbeeld mee aan de actie van de Vakantiebieb app, waarin je het ebook van De Toneelclub gratis kunt downloaden. Daar staat voor mij geen vergoeding tegenover, maar ik krijg wel de kans mijn boek onder de aandacht te brengen. Ik zit niet in het boekenvak om rijk te worden, maar vind het een eer en een voldoening als ik veel lezers een plezier doe met mijn boek(en). Groeten, Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oeh..spannend weer een nieuw boek,op komst.
    ik ga die zeker lezen,na je zeer goede debuut boek de toneelclub
    en ik ga je hier ook wel lezen,echt leuk dit
    deze site gaat mooi via mijn FB

    gr.Astrid (astrid cm de vries)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ow ja,ik lees dan wel het Echte boek...papier wint het toch nog van alles ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier wordt ik ook heel nieuwsgierig van

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toevallig van 't weekend 'De Toneelclub' gelezen en ben razend enthousiast, dus heel benieuwd naar je volgende! Groet, Petra Boerboom

    BeantwoordenVerwijderen