donderdag 29 februari 2024

Sensation island van Thysia Huisman

 

’Er is me één ding duidelijk geworden. Alles kan geknipt en geplakt worden tot een goed verhaal.’




Karin  
Wat grappig dat jij ook naar Temptation Island keek, iedereen die ik ken vindt het namelijk verwerpelijk. Ja, vind ik zelf ook hoor, maar toch smul ik er van. Ook van Expeditie Robinson trouwens, dus ik ben ook erg benieuwd naar dit boek.

Ink
Ik ben te eigenzinnig om mij druk te maken wat anderen vinden van wat ik kijk. Wel verbaas ik mezelf dat ik niet veel meer kijk dan Temptation en De mol.
Ik ben ook heel benieuwd hoe verwerpelijk het boek dan gaat zijn.

Karin
Ik vind dat het lekker snel weg leest. De schrijfstijl is vlot en toegankelijk en ook de blik achter de schermen die ‘de çrew’ je geeft is leuk.

Ink
Het leest enorm snel weg. Heb het boek nl in een dag uit. Maar niet omdat het zo spannend is en ik moet weten hoe het afloopt.

Karin
Ja jemig, jij had het snel uit!

Ik had na het begin wat moeite dat je niet meer van de kandidaten krijgt te zien. Het ging op een gegeven moment wel erg vaak, en ook wat herhalend, over het team waardoor de kandidaten ondergeschikt bleven.

Ink
Het was maar mondjesmaat over de kandidaten en ook wel een beetje simpel neergezet. Zo is de marinier stoer, leidend en bazig.

Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet heel veel meer over de crewleden, ook deze zijn makkelijk neergezet.

Karin
Ja, ik had ook wat meer psychologische diepgang verwacht. Er worden genoeg ‘bommetjes’ in het plot gelegd waarvan ik denk ‘daar viel meer uit te halen.’ Wat meer razernij zeg maar. Al met al wel een leuk verhaal als lekker vakantieboek en vooral ook voor wie van ‘vrouwenthrillers’ houdt.

Ink
Bommetjes? Rozijntjes die neerdaalden dan. Heel erg spannend werd het allemaal niet.
Ook het geklef over hoe knap de presenator wel niet is en wie hij allemaal kan krijgen.
Maar ik heb best wel wat geleerd van dit boek: merknamen van zonnebrillen, bh's en polo’s.

Karin
Haha, ja geklef is niet echt aan ons besteed, en die merknamen zeiden me ook niet veel…

Door het gebruik van sommige namen werd het sowieso wel (erg) herkenbaar. Jim Vos als media tycoon met zijn bedrijf Vulpo? Maar ik vond het alles bij elkaar toch wel vermakelijk!

Ik geef het 3 kraaien.

Ink



Ik heb mij eigenlijk best wel geïrriteerd aan die te makkelijke herleidbare namen. Jij noemt er al twee, maar wat dacht je van Nederlands meest sexy vrouw die haar auto in de vangrail rijdt en last heeft van een jarenlang drank- en drugsprobleem.
Of Yvana met haar juicekanaal...

Ik kan voor originaliteit en spanning gewoon niet hoog geven en vind dat ik het met 3 kraaien best aardig beloon.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten