dinsdag 27 februari 2024

Niets is waar van Lisa Jewell


 Tijdens haar verjaardag in een pub ontmoet podcastmaker Alix Summers een vrouw die daar aan het eten is, Josie Fair. Toevallig is zij die dag ook jarig en zijn ze precies even oud. Een paar dagen later lopen Alix en Josie elkaar opnieuw tegen het lijf, voor de school van Alix’ kinderen. Josie heeft haar podcast geluisterd en denkt dat ze een interessant verhaal voor Alix heeft. Ze staat, zoals ze zelf zegt, op een belangrijk kruispunt in haar leven.


Alix stelt een proefinterview voor. Josie blijkt een gecompliceerd leven te hebben geleid, en hoewel ze Alix een ongemakkelijk gevoel geeft, kan die het toch niet laten om dieper te graven. Langzaam ontdekt ze dat Josie een aantal duistere geheimen verbergt, en voor ze het weet is Josie haar leven binnengedrongen – evenals haar huis. Pas dan begint ze zich af te vragen: wie is Josie Fair? En wat heeft ze gedaan?

'Niets is waar' begint met een spannende proloog. Het is dan nog onduidelijk wie deze personen zijn, maar mijn interesse was meteen gewekt.

Vervolgens maak je een sprongetje terug in de tijd en lees je zowel vanuit Josie als Alix. Dit tweetal ontmoet elkaar voor de eerste keer in een pub, terwijl ze allebei hun verjaardag vieren. Josie voelt meteen een bepaalde connectie met Alix en ze benadert haar dan ook niet veel later.

Kort daarna ontmoeten ze elkaar weer en Josie en Alix besluiten om samen een podcast op te nemen. Josie blijkt namelijk veel over haar leven te willen vertellen. Vanaf hier voel je dan ook dat de mysterieuze sfeer toe begint te nemen. Je voelt gewoon dat er bepaalde dingen niet kloppen. Maar wie spreekt nou de échte waarheid?

Vooral Josie vond ik een interessant personage. Ze vertelt veel over haar leven en die blijkt enorm duister te zijn. Dit was dus echt boeiend om te lezen.

De podcast is ook een Netflix serie geworden en deze stukken lees je ook telkens tussendoor. Door deze bepaalde manier leek het net alsof je écht de serie voor je zag en dit was een leuke toevoeging.

Continu twijfel je over de échte waarheid, dus dit was ontzettend goed gedaan!

Beoordeling: 4,0 kraaien
Silvie 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten