donderdag 14 juli 2022

De perfecte echtgenote van Darby Kane

 

       


Wat vond ik van de cover ?

Een redelijk wazige foto van een vrouwengezicht. Op zich best wel een originele cover, zo met het gezicht aan de linkerkant geplaatst waardoor eigenlijk een zwart vlak centraal staat. Toffe cover !

 

Wat verwacht ik van tevoren ?

'Hoort een lijk niet te blijven liggen waar je het hebt achtergelaten ?' Da's pas intrigerende omschrijving, toch ? Ik ben heel erg nieuwsgierig naar wat gaat volgen !

Mijn recensie :

Het begin van het boek verwart me een beetje, zijn het de zinsbouw, de woordkeuze ? Het lijkt wel of  er teveel verteld wil worden in te korte tijd. Benieuwd of dit zo zal blijven, dit leest nl voor mij niet echt aangenaam. Soms wordt ook iets maar gedeeltelijk verteld, zoals er bijvoorbeeld duidelijk vermeld wordt dat er 3 mensen gebeld hebben, 2 personen worden dan uitgebreid vermeld, maar dan vraag ik me natuurlijk af wie dan die derde was.

Is het trouwens geloofwaardig dat de politie onmiddellijk komt als een volwassen man in de rand van New York een dag niet opdaagt op zijn werk ? De agente in kwestie geeft zelf aan dat ze het spoor wil warm houden, maar dit lijkt me toch niet helemaal realistisch.

En jammer genoeg moet ik opnieuw vaststellen dat dit absoluut niet mijn soort boek is.

Ik vind het heel erg van de hak op de tak gaan, soms via naar mijn gevoel heel vreemde overgangen. Ik merk  bovendien dat het boek me begint te irriteren, zelfs in die mate dat ik het boek diagonaal begin te lezen. Ik ben nu eenmaal het type om een boek niet zomaar weg te leggen, en bovendien ben ik natuurlijk ook wel een beetje benieuwd waar het nu naar toe zal gaan. Maar door diagonaal te lezen mis ik ongetwijfeld bepaalde finesses, de hoofdlijnen heb ik sowies mee, en dat vind ik al meer dan genoeg. Maar het kan toch niet de bedoeling dat ik zo snel lees, niet uit nieuwsgierigheid, maar wel om er van af te zijn ?? 

Ik vind het basisidee voor het verhaal op zich zeker meer dan ok, maar voor mij is dit niet goed genoeg uitgewerkt. Ik lees heel veel zeer enthousiaste reacties op dit boek, maar ik kan me hier jammer genoeg niet bij aansluiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten