zondag 26 juni 2022

Verwacht in juli, deel 1


 7 juli

Alison heeft het voor elkaar: een liefhebbende man, een charmante dochter en een glansrijke carrière als strafrechtadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen.

Nog maar één nacht. Dan hou ik ermee op.

Alison drinkt te veel. Werkt te hard. Verwaarloost haar gezin. En heeft een affaire met een collega die de grens steeds verder opzoekt.

Ik heb het gedaan. Ik heb hem vermoord. Ze zouden me moeten opsluiten.

Alisons cliënt ontkent niet dat ze haar man heeft neergestoken. Toch lijkt iets in haar verhaal niet te kloppen.

Ik hou je in de gaten. Ik zie alles wat je doet.

Alison moet het hoofd koel houden om haar cliënt te kunnen vrijpleiten. Maar iemand houdt haar constant in de gaten, iemand die niet zal stoppen tot Alison alles heeft verloren wat haar lief is.


19 juli

In het vierde deel van Pierre Martins Madame le Commissaire-serie mag Isabelle Bonnet eindelijk
neerstrijken in een klein dorpje in de Provence om van haar welverdiende rust te genieten. Haar vakantie wordt echter bruut verstoord door de niet zo natuurlijke dood van een minister. De minister blijkt een bekende te zijn van een bende kunstvervalsers en gedurende het onderzoek raken Isabelle Bonnet en haar assistent Apollinaire verstrikt in een wirwar van valse taxaties, geheimzinnige kunsthandelaren en een onontdekte ontvoering. Wanneer ze op een schilderij stuiten waarin een geheime roep om hulp verborgen zit, is duidelijk dat Madame le Commissaire haar vakantie dit jaar kan vergeten...


20 juli

Deel 24 van de Eve Dallas-serie

Onschuld

Als geschiedenisleraar Craig Foster wordt vermoord, zijn z’n jonge vrouw, familie, vrienden en collega’s diep geschokt. In de tussentijd duikt er een oude geliefde van Eve’s man Roarke op in New York en Roarke lijkt blind voor haar manipulaties. Eve zint op wraak maar dan wordt er een tweede man dood aangetroffen.



12 juli

In dit vierde deel van Sofie Sarenbrants Emma Sköld-serie neemt de bekende rechercheur het recht in eigen hand en brengt daarmee zichzelf en anderen in gevaar.

De chique buitenwijk Bromma in Stockholm wordt getroffen door een golf aan inbraken, de methoden die de criminelen gebruiken worden steeds gruwelijker. Wanneer de moord op een tiener de hele buurt opschrikt, wordt Emma Sköld op de zaak gezet. Was het een inbraak die uitliep op dodelijk geweld? Of was er meer aan de hand? Vastbesloten de zaak op te lossen, neemt Emma Sköld het recht in eigen hand en brengt ze zichzelf en anderen in gevaar. Schuld is een moderne thriller over leugens, geheimen en wraak. Wat zijn de gevolgen als je de waarheid manipuleert?



5 juli


Californië, 1959, een vrouw verdwijnt uit haar huis met achterlating van twee bange meisjes en een bloedvlek op de keukenvloer. Weet Ruby Wright, de zwarte ‘hulp’ van de familie, meer?


Tijdens een zinderende zomerdag in Californië, 1959, verdwijnt Joyce Haney uit haar huis, met achterlating van twee doodsbange kinderen en een bloedvlek op de keukenvloer. Terwijl de buren een zoekactie op touw zetten, is het Ruby Wright, de zwarte ‘hulp’ van de familie die wellicht de sleutel tot dit mysterie heeft. Ruby weet immers meer dan wie ook wat zich achter de gesteven gordijnen van deze keurige suburb afspeelt. Leugens, wantrouwen en vooroordelen vieren hoogtij en er is maar één vonk nodig om deze hele 'perfecte' wereld in brand te steken. . .



5 juli


Perfecte moord van Helen Fields is het zesde deel van de D.I. Callanach-serie. Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd. Zeker is dat hij zich nu op een containerschip bevindt. Wat hij niet weet, is dat hij onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot wacht.

Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten