donderdag 17 september 2020

De zigeunerbruid van Carmen Mola

 

Titel: De Zigeunerbruid
Auteur: Carmen Mola
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: september 2019
Recensie door: Astrid
Kraaien: 5


Achterflap

Elena Blanco is hoofd van de speciale eenheid binnen de Spaanse politie die alleen zeer complexe zaken krijgt toegewezen. Ze is charismatisch, op zichzelf gericht en totaal eigengereid. Zeven jaar geleden werd haar zoon ontvoerd en nooit teruggevonden, ze kan niet rusten voor ze de waarheid weet. Elena’s team krijgt de gruwelijke en misselijkmakende moord op de tweeëntwintigjarige zigeunerin Susana toegewezen. Elena ontdekt dat Susana’s oudere zus op even onvoorstelbare wijze aan haar einde kwam, net als haar zusje een paar dagen voor haar huwelijk. Er zit een dader vast, maar of het de juiste is…



Wat vind ik ervan?

Gruwelijk spannend!

Wat een gruwelijk verhaal was ‘De zigeunerbruid’ zeg. Ik zeg het maar gelijk, als je niet van gruwelijke boeken houdt, dan moet je deze zeker overslaan.

Maar houd je er wel van dan is dit een aanrader van jewelste!

Een psychologische thriller van formaat!

Ik heb echt genoten van dit boek. Ik hou erg van dit soort thrillers en heb het boek dan ook achter elkaar uitgelezen.

 

Elena Blanco is hoofd van de BAC, een gespecialiseerde eenheid binnen de politie. Haar zoon is zeven jaar geleden ontvoerd en ze rust niet voordat ze weet wat er met hem gebeurd is. Dan krijgt het BAC-team de moord van Susana op hun bord. Susana is op een gruwelijke wijze vermoord (ik ga niet zeggen hoe, want dat zou een grote spoiler zijn en dat wil ik niet).

 

Een paar dagen voor haar huwelijk wordt ze vermoord aangetroffen. Elena en haar team komen erachter dat zeven jaar geleden de zus van Susana op eenzelfde manier vermoord is. Maar die dader zit opgesloten, of toch niet?

 

Wat zijn de overeenkomsten met de vorige zaak? Zit toch de verkeerde man vast?

In een race tegen de klok proberen ze de juiste dader te pakken.

 

Het boek leest als een film. Ik zag de bloedmooie zigeunermeisjes voor me, en ook Elena Blanco kreeg een plekje op mijn netvlies. Ik zie het verhaal voor mijn ogen gebeuren, zo goed is het geschreven.

Wat ik wel vreemd vond was dat Elena Blanco op de ene pagina Elena wordt genoemd en op de andere pagina weer Elena Blanco werd genoemd. Daar had van mij meer eenheid in mogen zitten. Maar dat was ook het enige storende wat mij is opgevallen.

 

Elena blijft een beetje een mysterie. Ze drinkt enorm veel grappa en stapt dronken achter het stuur. Ze is ontoegankelijk en ze heeft haar eigen problemen en demonen.

Ze is eigengereid en ze houdt wel van een potje seks in de parkeergarage. Ze is geen realty type. De andere BAC leden blijven een beetje op de achtergrond op Zarate na. Zarate is een agent die een paar dagen meedraait bij de speciale eenheid BAC. Het spel tussen Elena en Zarate is onderhoudend en mooi uitgediept, ondanks de eigengereide Elena.

 

Het boek is echt soms misselijk makend spannend en als je er eenmaal inzit dan wil je door. Er loopt nog een tweede verhaallijn die in cursief geschreven wordt en gaat over een klein jongetje dat opgesloten zit. Pas tegen het einde van het verhaal wordt duidelijk wie dit jongetje is. Er zijn verschillende draadjes die uitgezet worden en heel erg langzaam komen deze draadjes bij elkaar. Dat heeft Carmen Mola goed gedaan.

Het plot was ook erg spannend, en zo geschreven dat er volgens mij nog een vervolg aankomt. Voor mij is Elena Blanco samen met Zarate echt materiaal voor een serie en daar kijk ik erg naar uit.


‘De zigeunerbruid’ is een page turner van hoge klasse. Als je erin duikt kom je pas na de laatste bladzijde weer bovendrijven.

 

Wat mij betreft een aanrader. En ondanks dat het een boek van vorig jaar is, is het voor mij de moeite waard om er toch een recensie over te schrijven.

Vijf vette kraaien voor ‘De zigeunerbruid’ van Carmen Mola!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten