donderdag 2 juli 2020

Het geheim van Grace van Mariska Overman


Titel: Het geheim van Grace
Auteur: Mariska Overman
Uitgeverij: De Crime compagnie
Publicatiedatum: april 2020
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 3+


Cover
De cover vind ik niet zo bijzonder. De kleuren die gebruikt zijn voor het landschap, het huis en de lucht steken goed tegen elkaar af. Door de titel en de daar onderstaande tekst maakt me nieuwsgierig naar het boek.

Achterflap
Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang. Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie uit Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.

Mijn mening
Het is voor de eerste keer dat ik, nadat ik een boek heb uitgelezen op zoek ben gegaan via de iPad naar de plaatsen die genoemd zijn in het verhaal. Mijn nieuwsgierigheid in Ierland is gewekt dankzij Mariska Overman, maar dit terzijde:-)

De auteur van ‘Het geheim van Grace’ heeft prettige schrijfstijl waardoor het verhaal vlot en prettig leest. Het is een boeiend en toch ook wel een wat mysterieus verhaal die zeker een aantal voorspelbare situaties heeft, althans voor mij dan hé.

Maud vindt, door haar gestrande relatie, het helemaal niet erg vindt om Nederland te verlaten. Ze besluit dan ook om bij haar tante Josie in Ierland op bezoek te gaan. Eenmaal bij het huis van haar tante aangekomen krijgt ze een zeer onaangename verrassing. En helaas zal dit niet de laatste zijn. Ze maakt al snel kennis met onder andere de aantrekkelijke James en Liam, die haar beiden helpen om antwoorden te zoeken naar vragen die opborrelen vanuit het heden en het verleden. Wanneer ze antwoord heeft gevonden op de ene vraag roept deze wel weer een nieuwe vraag op. Ook merkt Maud dat niet iedereen om haar heen even eerlijk tegen haar is en er leugens worden verteld. Dat wekt bij haar toch wel wat argwaan op. Ze weet op den duur dan ook niet meer wie ze wel en niet kan vertrouwen....

Het personage van Maud vind ik goed uitgewerkt. De personages van James, Liam en Finn hadden naar mijn mening wel wat meer uitgediept kunnen worden.

Zoals eerder aangegeven vond ik het een boeiend verhaal met zeker een aantal spannende momenten waardoor ik verder bleef lezen. Want ik wilde natuurlijk wel weten of Maud achter het mysterieuze geheim uit het verleden zou komen. Ondanks dat Mariska Overman diverse keren in het verhaal zich richt tot de lezer en ik mij daaraan behoorlijk stoorde, bleef het verhaal me wel boeien. Ik heb me er goed mee vermaakt. Ik geef ‘Het geheim van Grace’ 3+ kraaien.

Spanning: 3
Psychologische ontwikkeling personages: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3
Plot: 3
Originaliteit: 3,5


Geen opmerkingen:

Een reactie posten