vrijdag 29 mei 2020

Verwacht in juni, deel 3

Op 11 juni

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt.








30 juni

Non fictie


In De kooi vertelt undercoveragent Marcel van de Ven zijn verhaal. "Zes jaar lang heb ik me beziggehouden met zaken van leven of dood. Liquidaties, drugshandel, terrorisme, gijzelingen en ontvoeringen, moorden die onoplosbaar leken: ik heb het allemaal gezien.'



In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. Vier mensen werden getraind om – gewapend met de nieuwste technieken en stalen zenuwen – de zwaarste criminaliteit te bestrijden. Vanuit De kooi, hun streng beveiligde basis, leverden ze een unieke bijdrage aan de strijd tegen onder meer moordenaars, terroristen, drugshandelaren, overvallers en ontvoerders. In een tijd waarin de criminaliteit drastisch veranderde en verhardde, stonden ze dag en nacht paraat, 365 dagen per jaar. Het vaak levensgevaarlijke en in het diepste geheim uitgevoerde werk bepaalde hun hele bestaan. Ze déden dit werk niet, ze wáren het. Nog nooit trad iemand van dit team naar buiten. Tot nu.




In De kooi kijkt Marcel van de Ven, een van die vier pioniers, terug op de vele bloedstollend spannende acties die hij met zijn collega's uitvoerde en de grote gevolgen ervan, zowel op het gebied van de opsporing als voor zijn eigen leven.


15 juni

Scandinavische crime van de bovenste plank: slim, spannend en ijskoud!



In Helsingborg vindt een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden plaats. Hoofdinspecteur Fabian Risk wordt geacht het onoplosbare op te lossen, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. De moord op de jonge vluchteling lijkt niet gepleegd uit vluchtelingenhaat. De dood van de man in het winkelcentrum was een wrede executie. Objectief bekeken is het niks anders dan een reeks bloedige moorden zonder motief. Maar wat als dat precies de bedoeling is? Wat als moorden het enige doel van de dader is? En hoe ontmasker je dan een moordenaar zonder motief? Fabian Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint zijn hechte team uit elkaar te vallen.





16 juni

In 'Blind vertrouwen' probeert advocate Mia de moord op haar collega op te lossen. Maar kloppen haar verdenkingen wel?





"Blind vertrouwen' van Rachel Dylan is een spannende juridische thriller over Mia Shaw, een briljante bedrijfsadvocate, die vastberaden is de moord op haar collega op te lossen. De beste vriend van detective Noah Ramirez wordt beschuldigd van de moord. Mia en Noah staan lijnrecht tegenover elkaar in hun verdenkingen. Er is niet genoeg bewijs. Ramirez doet er alles aan om Mia te overtuigen van zijn gelijk. De moordenaar is nog op vrije voeten. Ziet Mia op tijd in dat ze gevaar loopt?







4 juni

Faye van Laar krijgt de mogelijkheid een eigen leven te leiden, los van de psychiatrische inrichting

Groot Loenen. Vol enthousiasme begint ze aan de inrichting van haar nieuwe huisje op
het landgoed van de instelling.

Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met ptss die zijn vrouw en kind zou hebben

vermoord. Hij overtuigt Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa,
een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood
van enkele oud-collega's van Mika. Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig?
Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar

geworden?




23 juni

Het leven van Emily is op een dieptepunt beland, maar dan krijgt zij de kans van haar leven. Haar baas Scott vraagt haar als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een luxeleven, maar al snel krijgt Emily twijfels. Waarom wonen ze zo geïsoleerd? Waarom spreekt het dochtertje geen woord tegen haar?


Emily beseft dat onder de idylle gevaarlijke geheimen schuilgaan, en dat als zij niet meegaat in Scott en Nina's verhaal, het paradijselijke leventje wel eens een gevangenis zou kunnen worden waaruit ontsnappen onmogelijk is…




Een thriller die pijnlijk blootlegt hoe de grenzen opschuiven als het gaat om het beschermen van de façade van een perfect leven




10juni

Wanneer in aanvulzand een menselijk skelet wordt aangetroffen, blijkt de grond op Place m'as-t vu te zijn afgegraven. Daniël Pisters meent dat dit de beenderen van zijn lang vermiste zoon kunnen zijn. De inspecteur raakt daar steeds meer van overtuigd.
Ondertussen probeert Luk Borré het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden. Zodra Theofiel Mangels terugkeert, wordt hij immers weer gewoon speurder. Borré wil zijn invalbeurt als tijdelijk overste met een positief resultaat afsluiten.
Gemakkelijk verloopt een en ander echter niet.
Integendeel, de cold case wordt almaar ingewikkelder.
Dan wordt een tweede skelet gevonden…
Het lijkt erop dat Luk Borré er deze keer niet zal in slagen om het raadsel op te lossen.
Ongenadig tikt de klok voort.

Na drie nominaties kreeg Jos Pierreux (1957) welverdiend de Hercule Poirotprijs voor zijn meest persoonlijke thriller Niets erger dan spijt. De jury noemde het een "tour de force'. Pierreuxs romans spelen zich meestal in de kuststad Knokke af.


12 juni

In het Diamant-museum in Antwerpen vindt een merkwaardige inbraak plaats. De kluis met een ring van onschatbare waarde werd geopend, maar er zijn geen braaksporen en het object ligt er nog, vergezeld van een Latijnse boodschap op een origamizwaantje.


Gealarmeerd door dit nieuwsbericht stort Anna, docente in klassieke talen, zich op het onderzoek. Zit ze een illustere kunstrover op de hielen, of is zij de prooi?










11 juni

Een bizarre moord is de sleutel tot een levensgevaarlijke samenzwering in het naoorlogse Dresden Twee jaar na de vuurstorm die het historische centrum van Dresden verwoestte, is de stad in de ban van een ijzingwekkend koude winter. De overlevenden van de bombardementen proberen op alle mogelijke manieren te overleven en weeskinderen zwerven in bendes door de straten.
Rechercheur Max Heller wordt opgeroepen naar de plek van een brute moord. Een Russische officier is neergestoken, en naast diens bevroren lichaam ligt een tas met daarin het afgezaagde hoofd van een andere man.


Is er een seriemoordenaar actief? Of heeft de Rus misschien zelf iemand vermoord? Max Heller gaat op onderzoek uit, maar wordt snel tegengewerkt door hoge officieren van beide kampen. Hellers zoektocht brengt hem op het spoor van corruptie en moord in de hoogste kringen van Dresden.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten