vrijdag 3 april 2020

Luna van Roosen op de thee

Vandaag is Luna van Roosen bij ons op de thee. Haar boek Nightthinker verscheen onlangs en is het tweede boek wat zij schreef en is het vervolg op Daydreamer.

 Zij beantwoordt vandaag 5 willekeurig gekozen vragen uit de Pickwicklabels:

Als je een eigen bedrijf zou starten, wat zou je dan verkopen?
Ik zou het, denk ik, geweldig vinden om een soort instaptheater/themapark te beheren, gebaseerd op enkele bekende boeken. In dezelfde allesomvattende sfeer en omvang als ‘Caraval’. Waar lezers die het boek goed beheersen dus bíjna letterlijk in hun favoriete verhaal kunnen stappen. Plaats daar nog enkele gelinkte winkeltjes en eetzaken in…
Ik zou dus de grote droom van veel lezers verkopen. ;)

Als je terug in de tijd kon gaan, wat zou je dan doen?
Ik denk een totaal andere (studie)richting uitgaan om bijvoorbeeld beter te leren tekenen, zodat ik boeken in de aard van ‘Benjamin Lacombe’ zou kunnen maken en minder schoolstress heb, omdat ik daar dan voltijds mee bezig zou zijn.
Meer genieten van de mensen die er nu niet meer zijn en proberen een minder moeilijk kind te zijn.

Waar mag ik je 's nachts voor wakker maken?
Niets, laat me gewoon slapen, alsjeblieft.
Enkel (een van) mijn beste vrienden zou(den) me mogen wekken voor een bijzondere uitstap, bijvoorbeeld om nachtvlinders te gaan tellen of voor een strandwandeling onder de sterrenhemel.

Wat heb je het laatst gekocht?
Vandaag. Veel chocolademelk! Én ‘Truth or dance’ van Chinouk Thijssen.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik was heel graag terug op ballet gegaan.



Nightthinker
''Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.''
Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen.

Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang.
Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Night Thinker is het tweede en laatste deel uit een tweeluik, het slot op het succesvolle Day Dreamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten