donderdag 16 april 2020

De boekenkast van Latoya Morris

Onlangs kwam Gebroken adem van Latoya Morris uit en het boek wordt goed ontvangen.  Vandaag vertelt zij aan ons hoe haar boekenkast er uit ziet.

* Hoe divers is jouw boekenkast?
 Heel divers denk ik: strips, Shakespeare, Stephen King, Japanse manga, Russische (sprookjes)boeken, boeken over The Beatles, Fantasy, Jeugd, Thrillers, YA, in Nederlands, Duits en Engels

*Staan ze op alfabetische volgorde, kleur of andere wijze gesorteerd?

 Geen speciale volgorde, ik zet wel vaak genres bij elkaar.

*Wat zijn de 3 mooiste boeken die je hebt?
 Een fotoboek van The Beatles, een speciale hardcover-editie van Alice in Wonderland en eigenlijk de hele Wizard's Rule-serie van Goodkind in hardcover, zie dat maar even als één boek ;)

*Staat jouw favoriete boek aller tijden daar ook tussen?
Ik denk toch wel dat dat Matilda van Roald Dahl is, het boek dat het begin van mijn leesverslaving vormde. Tuurlijk staat die in mijn boekenkast, volgens mij was dat zelfs het eerste boek dat ik ooit van mijn vader cadeau heb gekregen.

*Belandt elk boek in de kast of doe je ook makkelijk weg?
 Ik heb laatst een aantal boeken weggedaan, meestal naar de Kringloop, met name oude oorlogsboeken, waar ik toch al niet van hou. Of ik geef boeken weg aan vrienden. De laatste boeken die ik heb aangeschaft, staan allemaal in mijn kasten

*Lees je veel?
 Heel veel, als ik de kans heb. Het is soms een beetje lastig als je zelf ook veel schrijft, dan wil je de tijd die je hebt daar vaak liever aan besteden, maar als ik eenmaal in een boek zit en het goed vind, belandt het vaak achter de holle kies

*Waar lees je het allerliefste?
Beneden in de hoek van de bank, met een kop thee, onder een dekentje, met mijn twee katten erbij

*Aan welke boeken uit je jeugd heb je mooie herinneringen en bezit je die ook?
Matilda van Roald Dahl, Het ei van oom Trotter van Marc de Bel en de Kinderen van Moeder Aarde-serie van Thea Beckman, ik heb ze allemaal. Ook was ik verslaafd aan de boeken van Evert Hartman, daar heb ik helaas alleen De vloek van Polyfemos van

*Kom je uit een gezin waar veel gelezen werd?
 Ja, het werd zeer gestimuleerd, we werden veel voorgelezen en ik zat al vrij jong in een hoekje of op bed te lezen

*Leen je wel eens boeken uit?
Ja, meestal aan vriendinnen waarvan ik weet dat ze er fatsoenlijk mee omgaan



Latoya haar eigen boek is Gebroken adem


De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn ouders en zijn zusje Judith met vakantie in Baltimore,
Ierland, waar zijn tante een hotel runt. Hij heeft totaal geen plezier in de vakantie, totdat de mysterieuze Morgayne plots in het hotel opduikt. Hij valt meteen voor haar, maar zij lijkt onbereikbaar voor hem.

Ondertussen breekt er aan de zuidwestkust van Ierland grote chaos uit. Het weer slaat om, er spoelen zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm steeds heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick.

Hij geraakt al snel onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten