donderdag 13 februari 2020

Boekpresentatie Toxine van Rani De Vadder


Rani De Vadder is een jong talent (bijna twintig jaar) uit Schoten bij Antwerpen. Toen haar boekvoorstelling werd aangekondigd, vond ik het wel interessant om eens te zien hoe een jong meisje zoals zij, die debuteert met een spannende Young Adult-fantasy, dit zou beleven. Ik ben ook langsgegaan, om kennis te maken met een heel aangename jonge vrouw met veel talenten en duidelijk veel zenuwen.

De setting zelf was bijzonder origineel. Rani’s oude school – zij studeert intussen Chinees en Engels – had haar voorgesteld om de boekvoorstelling bij hen te houden. De locatie en ook de warme sfeer die er hing, zette meteen de toon voor de voorstelling. Rani werd zeer warm onthaald door de aanwezige vrijwilligers die de boel in goede banen leidden, het werd ook snel duidelijk dat die mensen bijzonder trots zijn op hun voormalige leerlinge. Ook de lokale pers kwam een kijkje nemen.
Het werd snel duidelijk dat Rani zelf erg nerveus was. Ze werd begeleid door haar ouders en plusouders en andere trotse familieleden, die haar met veel plezier en passie bijstonden. Ze glunderden allemaal om het hardste en wanneer Rani aan het woord kwam, werd er spontaan meermaals geapplaudisseerd.

Rani’s uitgever Sandra Vets (die zelf schrijft onder de naam Sandra J. Paul) nam het woord en deed een kort interview met Rani over haar boek. Zo volgden vragen zoals ‘Waar komt je passie voor slangen vandaan?’ en ‘Gaat je volgende boek ook over slangen?’, tot hoe ze dit alles tot nu beleefd had en hoe ze zich vandaag voelde. De nervositeit die ze aanvankelijk zichtbaar toonde, verdween al snel als sneeuw voor de zon en ze begon – ook zichtbaar – te genieten.
Daarna volgde er nog een quiz waarin Rani’s kennis over slangen uitgebreid werd getest. Een aantal vragen leverde behoorlijk wat gelach op, vooral toen Rani moest beslissen hoe ze zichzelf uit een penibele situatie in het oerwoud zou bevrijden als ze daar werd aangevallen door een slang. Haar antwoord ‘mijn vriendje mag de held uithalen’, werd gelukkig niet door hem begrepen, want hij is Australiër en had absoluut géén idee waarom iedereen plots naar hem keek.
Daarna volgden nog een aantal warme momenten met verschillende mensen, waarna Rani met de pen in de hand aan de slag mocht.

Ondanks het slechte weer – een aantal mensen hadden afgebeld, maar gelukkig bleef dit nog vrij beperkt – zat de zaal vol en was de sfeer erg gezellig. Rani ging nog op de foto en nam afscheid van iedereen die speciaal voor haar gekomen was.

Kortom, een hele gezellige namiddag met vrienden, familie en lezers, waar het tof vertoeven was. Toxine ligt klaar om te lezen, ik ben heel benieuwd naar het eerste geesteskind van deze jonge belofte.

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten