vrijdag 24 januari 2020

Getiteld met Black-out van Lara Reims

Lara Reims bracht vorig jaar deel 2 Black-out van een trilogie uit. Wist je al dat het eerste deel op de shortlist voor beste debuut van de Jonge jury staat?
Vandaag doe we ons item Getiteld met Lara's boek Black-out. Tien vragen rondom de titel van haar boek.

Even waar het boek zelf over gaat:
Wat doe je als het leven van een vriend op het spel staat?

Heel even haal je adem. De race die je hebt gelopen lijkt ten einde. Maar dan verdwijnt je beste vriend en raak je betrokken bij de geheimen van een ander. Voor je het weet, ben je weer op zoek.

Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw stil.



1. Ooit al zelf een black-out gehad? 

Sinds ik in Roemenië woon verkeer ik regelmatig in iets wat voelt als een black-out, als de stroom uitvalt.

Een lichamelijke black-out heb ik ook wel eens gehad, ik heb een paar keer een shock gehad omdat ik allergisch voor een medicijn bleek te zijn, en dan gaat alles wel op vrij indrukwekkende wijze op zwart.

2. Wat doe je als je huis plots gitzwart wordt (black-out): neem je dan een kaars of een zaklantaarn?

Een zaklantaarn want die hoef ik niet aan te steken.

3. Stel dat je in het midden van een feest zit ter ere van je verjaardag en alle lichten gaan uit. Wie grijp je dan vast?

Degene die naast me zit en mijn dochter, want die houdt niet van donker.

4.  Stel dat je in het midden van een feest zit ter ere van je verjaardag en alle lichten gaan uit. Iemand legt zijn hand op je schouder. Wat doe je dan?

Als het mijn verjaardag is, is het goed volk, dus dan mompel ik iets over dat het wel weer goed komt en ga ik een zaklantaarn zoeken.

5. Stel: je bent op bezoek in het kasteel van graaf Dracula en alle lichten gaan uit in het kasteel. Wat doe je dan?

Ja, dat zou dus zomaar kunnen. En nu ik gewaarschuwd ben, neem ik een zaklamp mee, die ik dan aansteek. Het lijkt me spannend om dan het kasteel verder te verkennen in het donker, maar ik denk dat ik toch een weg naar de uitgang zoek.




6. Stel: je bent op bezoek in het kasteel van graaf Dracula in het midden van de nacht. Alle lichten gaan uit en je voelt een koude adem in je nek. Wat doe je dan?

Kijken of er ergens een raam open staat.

7. Ben je een fan van dag of nacht?

De nacht trekt qua mysteriegehalte, maar gedachten willen dan nog wel eens in spoken transformeren. ‘s Nachts maak ik me druk om dingen die in het ochtendlicht toch een hoop minder dramatisch lijken. Dus geef mij toch maar de dag.

8. Stel: je bent op bezoek op de boekenbeurs en alle lichten gaan uit. Niemand let op. Je staat tussen duizenden boeken en geen hond houdt je in de gaten. Wat doe je dan?

Dan hoop ik dat ik het lampje uit het Black-Out blogtour pakket bij me heb, dan zoek ik een goed boek (niet moeilijk gezien de locatie) en ga ik in een hoekje zitten lezen.

9. Stel, je bent op bezoek in een diamantmuseum. Opeens: algemene black-out in het museum! Alle beveiliging valt uit, niemand houdt je nog in de gaten. Je hebt vrij spel. Wat doe je??

Aangezien die diamant die ik zou kunnen pikken de volgende nacht heel lang zou maken vanwege de stress van het stelen, zou ik me netjes gedragen en naar huis gaan.

10. Heb je nog een vraag ivm deze vragen of wil je nog iets kwijt over Black-Out?

‘t Is altijd leuk om na te denken over hoe je in extreme situaties reageert. En zinloos, want meestal blijk je in het echt toch iets anders te doen dan je had gedacht. Ik hoop maar dat ik, als het mijzelf ooit overkomt, net zo inventief ben als Rémi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten