vrijdag 1 november 2019

Tijdschrift Seriemoordenaars


Titel: Seriemoordenaars
Uitgever: F&L Media
Publicatiedatum: Oktober 2019
Recensie door: Tamara
Kraaien: 2 dankzij de nieuwe verhalen....


Beschrijving

In de speciale uitgave Seriemoordenaars, een kijkje in hun zieke geest gaan we dieper in op de gruweldaden van de haast mythische Charles Manson en de charismatische Ted Bundy. We vertellen je het ware verhaal achter deze en andere moordenaars en waar hun drang vandaan kwam om te moorden. Maar wat komt er eigenlijk bij kijken om deze misdadigers te pakken? En wat als justitie het bij het verkeerde eind lijkt te hebben zoals bij Steven Avery? Waar de series ophouden, gaan wij verder.

De grote moorden en misdaden uit de geschiedenis van de mensheid spreken tot de verbeelding. Wat er in de hoofden van wereldberoemde seriemoordenaars speelde toen zij kwamen tot hun macabere daden, is voer voor schrijvers en film- en televisiemakers.

Seriemoordenaars, Een Kijkje in hun Zieke Geest bespreekt de meest beroemde en beruchte seriemoordenaars van Ted Bundy tot Anders Breivik. Van de Zodiac Killer tot Charles Manson. We nemen je mee in het brein van deze psychopaten en naar de plekken des onheils om samen met de beste onderzoekers ter wereld te ondervinden waar hun daden vandaan komen.

Seriemoordenaars, Een Kijkje in hun Zieke Geest telt 148 pagina’s vol met gruwelijke verhalen, spannende inzichten en diepgaande onderzoeken. Wij gaan verder waar het nieuws stopte en wijzen op nieuwe feiten. De spanning stijgt tot het hoogtepunt. Dit is geen magazine voor mensen met zwakke gemoederen. Geen tijdschrift voor het slapengaan.


Mening:

Toen ik het magazine Seriemoordenaars - een kijkje in hun zieke geest- ontving, was ik als een kind zo blij! Ik ben namelijk van jongs af aan al geïnteresseerd in moordenaars. Niet in hun persoonlijk of in hun daden maar in het WAAROM. Wat triggert nou een doodgewone huisvader tot het vermoorden van 3 vrouwen?

Maar toen ik het blad doorbladerde, veranderde mijn enthousiasme aanzienlijk. Van wat ik hoopte te lezen, kreeg ik niet te lezen. Van de 6 moordenaars die op de cover vermeldt staan ( Ted Bundy, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Ed Kemper, De Zodiac Killer en Anders Breivik), kreeg ik exact dezelfde stukken te zien, die hiervoor waren uitgegeven in het blad Real Crime. Er is daarbij niets toegevoegd. Dat was, op zijn zachts gezegd, een behoorlijke domper. Je tikt toch even €10,- af hiervoor.

Wat wel nieuw was waren een paar onderwerpen, zoals “De geheimen van de CSI, botten &bloed liegen niet” , interview met compositietekenaar Michael Streed, Engelen des doods en een bomaanslag. Dit was voor mij niet genoeg om daar zo'n bedrag voor neer te tellen.

Maar voor iemand die Real Crime heeft gevolgd, ben ik aardig boos. Ze hadden dit wel even mogen vermelden. Dan had ik het Real crime gewoon kunnen herlezen.

Maar voor de mensen die Real crime niet kennen, kan dit magazine een enorme aanwinst zijn. AL moet ik eerlijk zeggen dat van sommige stukken, de informatie erg summier is. Om een voorbeeld te geven, De Zodiac killer. Als je er even goed voor gaat zitten en Google opent, kom je veel meer te lezen over de Zodiak dan de 4 pagina's waar Seriemoordenaars aan heeft besteed. Ook de foto's die je tegenkomt op internet, zijn indrukwekkender dan die in het blad.

Maar voor diegene die Real Crime dus niet kennen, hier een kleine impressie van het blad. Je leest alles over de moordenaar, zijn daden, zijn slachtoffers en de ins en outs wat er bekend is over die persoon. De stukken zijn voorzien van foto's, soms op het gruwelijke af. ( ik vind het wel meevallen maar mijn man zat met opgetrokken wenkbrauwen te bladeren.)
Juist de foto's maken het helemaal af, vind ik. Dan leeft het stuk wat meer. Soms zie je ook foto's van de slachtoffers, wat het ook meteen weer echt maakt. Maar ook de looproute van Breivik is indrukwekkend.

Dus zoals jullie kunnen lezen, ben ik erg verdeeld in mijn mening. Boos om de kopieën die ik heb gekocht, teleurgesteld om de paar nieuwe stukken en woest op de uitgever. Nee,deze liefhebster is niet blij.

1 opmerking:

  1. Wauw mooie recentie en fijn om te lezen dat een andere vrouw dit onderwerp ook heel interessant vind! Zoals ik!!

    BeantwoordenVerwijderen