maandag 18 november 2019

Schaduwkinderen van Linda Jansma


Titel: Schaduwkinderen
Auteur: Linda Jansma
Uitgeverij: Crime Compagnie
Publicatiedatum: 2016
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 4,5

Cover
Op de cover staat een vrouw buiten in de natuur die in de verte kijkt. Het besneeuwde landschap ziet er prachtig uit. Maar waarom kijkt de vrouw in de verte? Ziet ze daar iets of staart ze in gedachten voor zich uit? Overdenkt ze haar zonden of....... In ieder geval roept de cover genoeg vragen op om het boek op te pakken!

Achterflap
Wat is er twintig jaar geleden precies gebeurd? Jules' herinneringen aan die avond zijn vaag, het enige wat ze weet is dat haar vader dood is. Haar broer is veroordeeld voor de moord, maar Jules gelooft in zijn onschuld. Of spelen er dingen waar zij geen weet van heeft? Terwijl ze verbeten blijft zoeken naar antwoorden, stort ze zich op haar werk als officier van justitie en ze krijgt te maken met een zenuwslopende zaak die ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen.

Mijn mening
Schaduwkinderen is een super spannend verhaal met Jules Declerck, officier van Justitie in de hoofdrol. Jules heeft 20 jaar geleden naar vader verloren en haar broer is voor de moord op hun vader veroordeeld. Wat er precies gebeurd is weet Jules niet, ze heeft haar broer nooit meer gesproken. Ook weet Jules niet waar haar moeder gebleven is nadat ze Jules op jonge leeftijd bij familie heeft achtergelaten. Inmiddels is Jules een volwassen vrouw die zich heeft ontwikkeld tot een sterke, onafhankelijke en zelfstandige vrouw die haar mannetje staat. Maar is dat altijd wel zo? Is het geen rol die zij zich heeft aangeleerd om te overleven? Of om in te vluchten zodat ze haar vreselijke nachtmerries en gedachten snel kan vergeten? En welke rol speelt journalist Harry in haar leven......

Dit is ook weer zo’n heerlijk boek waar ik binnen no time helemaal in zit en het alleen maar uit wil lezen! Dit komt zeker door de boeiende schrijfstijl van Linda Jansma. Door die schrijfstijl is het verhaal makkelijk leesbaar zodat ik er als een speer doorheen vliegt. Door alle spannende, boeiende en gruwelijke momenten geeft het me veel leesplezier waarbij ik af en toe op het puntje van mijn stoel zit. En dit is nog maar deel 1 van de driedelige thrillerserie ‘Cirkel van het kwaad’, het belooft nog wat!

Ik vind dat auteur een aantal personages goed heeft uitgediept. Ik leef helemaal mee in Jules haar personage en ben dan ook echt benieuwd hoe het verhaal verder gaat in deel 2!

Schaduwkinderen is een spannend, boeiend en bij tijd en wijle een afschuwelijk verhaal waarvan ik hoop dat het nooit een realistische wordt maar dat is waarschijnlijk een utopie....... Schaduwkinderen krijgt dan ook van mij 4,5 kraaien!

Spanning: 4,5
Psychologische ontwikkeling personages: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Plot: 4
Originaliteit: 4,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten