dinsdag 12 november 2019

Iets te verbergen van Jo Spain


Titel: Iets te verbergen
Auteur: Jo Spain
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: augustus 2019
Recensie door Baukje
Waardering: 3 kraaien


Achterflap
Olive Collins heeft drie maanden dood in haar huis gelegen. Haar buren in de gated community – een verzameling van voorbeeldige huizen, gras netjes gemaaid, de bewoners rijk en succesvol – zeggen geschokt te zijn, maar niemand van hen heeft opgemerkt dat ze haar al een tijdje niet hadden gezien. De politie stelt een onderzoek in waarbij langzaam maar zeker barsten in de façades verschijnen. Bovendien blijkt elk van de buren wel een reden te hebben om Olive dood te wensen…

De cover
Onder een lucht met daarin onweer in aantocht, staan twee huizen. De titel in felgeel. Als ondertitel: Zes buren, zes geheimen, zes redenen om Olive dood te wensen…

Mijn mening
Een cover die goed bij de inhoud van het boek past. En dat was het dan ook. Vlees noch vis, veilig.

Het verhaal
In een kleine woonwijk, slechts bereikbaar middels een poort, staan een handvol grote huizen met daarin bewoners met genoeg geld en veel behoefte aan privacy. Olive was de eerste bewoonsters en betrok haar huis al voordat de andere huizen er stonden en het hekwerk daaromheen nog niet bestond.
Nadat de vliegen uit de schoorsteen komen, wordt het lichaam van Olive gevonden, drie maanden na haar dood. Door de goede beveiliging van deze exclusieve woonwijk, kan het niet anders dan dat iemand van de bewoners haar overlijden heeft doen versnellen. Maar wie was het? Gaandeweg het verhaal komen we er achter dat elke bewoner wel een reden heeft om de vrouw naar het leven te staan.

Mijn mening
Het boek is opgebouwd vanuit verschillende perspectieven waardoor we van vrijwel elke bewoner iets te weten komen. Onder het glanzende oppervalk van rijkdom en het ogenschijnlijke goede leven, blijkt veel rottigheid en sociale armoede te zitten.
Jo Spain bezit een gortdroge humor, zeker wanneer de lezer in het perspectief van Olive zit, dat prettig leest.
Door de opbouw van het boek is het verhaal meer een soort puzzel dan de meer gangbare thrillers waar de lezer steeds op een ander been wordt gezet. In Iets Te Verbergen, zijn het meer puzzelstukjes die zichtbaar worden en die de lezer gaandeweg het boek meer en meer op de plek kan leggen.
De personages worden goed uitgewerkt. Zowel de kinderen als de volwassenen, maar ook de beide rechercheurs die de zaak op proberen te lossen. Met name de ontwikkelingen van deze laatste twee personages, maakt dat Iets Te Verbergen, aan een vrouwenthriller schuurt. Wat mij betreft slim is gedaan omdat hierdoor de doelgroep aan lezers vergroot wordt.

Het boek is niet retespannend. Zoek je een thriller waarbij je steeds op het puntje van je stoel zit en soms bijna niet verder durft te lezen, dan zou ik dit boek links laten liggen.
Ben je fan van de meer psychologische ontwikkelingen van personages, dan is Iets Te Verbergen, zeker een mustread.
Ik ben fan van het laatste dus heb het met graagte gelezen. Toch moet ik ook zeggen dat het geen boek is dat nog lang nasiddert bij mij. Daarvoor zijn de dingen waar de personages mee worstelen net te algemeen of net te summier uitgewerkt.



Schrijfstijl   4
Leesplezier  4
Spanning  1
Plot  3
Originaliteit  4

3 kraaien

1 opmerking:

  1. Hallo, seizoensgroeten aan al mijn kijkers, ben hier om weinig te vertellen over hoe ik mijn man terug heb gekregen met de hulp van een geweldige man genaamd Dr.Amiso. Ben Anna Daniel, na tien jaar met hem in relatie te zijn geweest, mijn man het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, smeekte ik hem met alles, ik heb beloften gedaan maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem online uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met Dr.Amiso, de geweldige spreukgieter die me kon helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuk geloofde, ik had geen keus dan om het te proberen, heb ik Dr.Amiso gemaild, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles goed is voor 48 uur, dat mijn ex voor 48 uur bij me terugkomt, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo medelijden had met alles wat er gebeurde, dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, iedereen de hulp van Dr.Amiso de spell caster nodig kan hebben, zijn e-mail is (herbalisthome01@gmail.com) je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in uw relatie of kanker, wilt trouwen met de geliefde van uw keuze of echtscheidingszaken, gezondheidsproblemen of echtelijke problemen, geef het helemaal niet op.

    BeantwoordenVerwijderen