donderdag 28 november 2019

Bloedband van Linda Jansma


Titel: Bloedband
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: de Crime Compagnie
Publicatiedatum: november 2019
Recensie door: Jacqueline
Sterren / kraaien: 5

Cover
Ook deze cover vind ik niet geweldig. Er staat weer een vrouw in een natuurlijke omgeving die je op de rug ziet. Waar ze naar kijkt? Geen idee. Waarschijnlijk staart ze peinzend in de verte. Misschien zit er verhaal achter, wellicht dat ik deze nog eens verneem. Wel weet ik dat de vorige 2 delen me bezig hebben gehouden. Mooie cover of niet....... ik kan niet wachten met het beginnen met lezen van Bloedband!

Achterflap
Cirkel van het kwaad is een thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord.

KOMT JULES ER EINDELIJK ACHTER WAT ER MET HAAR FAMILIE IS GEBEURD?

Officier van justitie Jules Declerck krijgt op haar werk te maken met de dood van de vijftienjarig Amber, die ogenschijnlijk het slachtoffer werd van digitaal kinderlokken, oftewel grooming. Jules heeft al snel het vermoeden dat er iets heel anders speelt. Als haar ex – misdaadjournalist Harry Simones – anonieme tips over de zaak ontvangt, raken ze beiden verstrikt in de duistere plannen van sekteleider Elijah Schillinger. Wat weet deze charismatische man eigenlijk over Jules' verleden en over de verdwijning van Jules' moeder?

Mijn mening
Wauw wat een keigaaf en spannend verhaal! Linda Jansma heeft mij met haar boeiende schrijfstijl in het verhaal gezogen! Ik kon het niet loslaten en natuurlijk wilde ik weten wat er in Jules haar verleden is gebeurd.

En wat de connectie tussen haar en die enge sekteleider Elijah Schillinger is. Ik kreeg gewoon de kriebels van die man en vond hem echt niet charismatisch overkomen. Hij mocht dan met betrekking tot de technologie voorlopen maar de control willen houden door een chip in de armen van zijn volgelingen te plaatsen, gaat wel erg ver. Of gaat Elijah dit nog niet ver genoeg..... Linda heeft zijn personage nog meer uitgediept en zeker goed neergezet.

Ook was ik benieuwd hoe de relatie tussen Harry en Jules verder zou gaan verlopen aangezien Harry Jules volgens mij niet los kan laten omdat hij van haar houdt. Om die reden heeft Harry er voor gezorgd dat hij via een illegale weg een dossier over Jules haar verleden in kreeg. Of dat hun band ten goede komt is maar de vraag want durft Jules zich voor Harry open te stellen of blijft haar verleden tussen hun in te staan? En dat verleden van Jules waarvan ze af toe mistige beelden ziet, zou die mist oplossen zodat Jules duidelijke beelden krijgt? Wordt het dan duidelijk door wie haar broer is vermoord?

Wat wilde ik graag antwoorden op deze vragen! Ik heb dan ook elke vrije minuut die ik kon pakken dan ook gepakt om het laatste deel van de trilogie Cirkel van kwaad te lezen. Ik had Bloedband dan ook binnen 2 dagen uit. Het einde bezorgde mij kippenvel en 2 droge snikken! Voor mij is Bloedband 5 kraaien waard!

Spanning: 5
Psychologische ontwikkeling personages: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Plot: 4,5
Originaliteit: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten