maandag 20 mei 2019

Buiten zijn boekje met Ronald van der Pol

Al ruim 30 jaar is Ronald werkzaam in de financiële sector.  In 2010 kwam hij met zijn eerste boek Het Groene Huis. In 2014 kwam zijn tweede thriller De witte generaal en in 2018 kwam De blauwe sleutel uit.
In Buiten zijn boekje vertelt Ronald o.a over welke boeken hij leest. 


*Wat lees je momenteel?
David Hewson – De Stenen Engel
Een van mijn favoriete thriller auteurs. Deze is uit de serie met Pieter Vos en geschreven alsof Hewson een Nederlander is. Knap gedaan en hij staat altijd garant voor een goed verhaal en veel spanning.
Sinds de Nic Costa serie ben ik een grote fan van deze auteur.

*Welk boek heb je niet uitgelezen
Donna Tartt – De kleine vriend
Ik was eg enthousiast over ‘De Verborgen Geschiedenis’. Subliem geschreven en spannend, maar De Kleine Vriend was niet om doorheen te komen. Natuurlijk is dat heel persoonlijk.

*Welk boek geef je graag cadeau
De Witte Generaal of De Blauwe Sleutel, gesigneerd en wel. Persoonlijker kan ik het niet maken.

*Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben
‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes. Zeer spannend, mooi hoe hij vanuit diverse perspectieven het verhaal vertelt en je gelooft het ook nog. Ik ben erg benieuwd naar zijn volgende boek.

*Welk boek lees je graag voor aan je kinderen vroeger of nu
Mijn kinderen zijn inmiddels het huis uit dus dat voorlezen ligt ver achter me. Maar ik las niet vaak voor maar verzon zelf fantasie verhalen. Dat vonden ze geweldig. Het lukte me ook nog om iedere avond met een logisch vervolg te komen. Het is me nog redelijk goed bijgebleven zodat ik er delen van heb gebruikt in het jeugdboek ‘Eric en het land van duizend wensen’ dat ik ten behoeve van stichting KiKa schreef en dat de basis vormde voor de rockopera ‘1000 Wishes’. Dat was een fantastische ervaring.

*Welk boek las je vroeger stuk
‘De negerhut van oom Tom’ vond ik geweldig en indrukwekkend. Dat was denk ik het eerste serieuze boek dat ik las. Daarvoor waren het hoofzakelijk stripboeken en De Kameleon reeks.
 
*Wat is jouw quilty pleasure op leesgebied
Die heb ik niet. Ik moest er goed over na denken maar er komt niets bovendrijven. Maar het kan natuurlijk ook een blinde vlek zijn (of gewoon verdrongen).

*Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen
De laatste reeks rondom Frieda Klein van Nicci French, voor zover dat een hype was. Fantastische auteurs waarvan ik de meeste boeken met veel plezier heb gelezen, maar de laatste reeks werd mij te langdradig. Ik ben geloof ik bij Donderdagskinderen gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten