woensdag 6 februari 2019

Bijzonder project

In een door massabetogingen geteisterde stad, onderzoeken inspecteurs Elvira Muller en Andrej Ruzedski de bizarre moord op een neonazi in de oude industriĆ«le haven. Het slachtoffer is aan de voeten opgehangen met de halsslagaders doorgesneden, en in zijn lichaam worden bloedverdunners aangetroffen. Elvira raakt geobsedeerd met de zaak, waarvan de afwikkeling zwaar te lijden heeft onder de desinteresse van haar superieuren (gepreoccupeerd met het escalerende geweld tussen demonstranten en politie) en onder de openlijke tegenwerking van de veiligheidsdienst. 

Verdacht vaak kruist ze in haar onderzoek het pad met dokter Xavi Miralles, een anesthesist die zijn blik op de wereld bijstelt met narcosemiddelen uit de voorraadkast van zijn ziekenhuis. Het gebruik doet Xavi lijden aan hallucinaties, eerst nog onschuldig, maar steeds onaangenamer en moeilijker van echt te onderscheiden. Het lijkt dat hij hallucinaties van anderen begint waar te nemen, waaronder mogelijk ook die van de havenmoordenaar. 

Miquel Bulnes bewees met Het bloed in onze aderen al razend spannend te kunnen schrijven. Met Openbaringen levert hij zijn eerste literaire thriller af: een ijzingwekkend boek, geschreven met een meesterlijke, soms licht ironische pen. De roman zal gelijktijdig verschijnen met Revelaties, een graphic novel gebaseerd op hetzelfde verhaal.

Ekkelenkamp is de echte achternaam van de Nederlandse schrijver Miquel Bulnes (geboren in 1976). Als schrijversnaam heeft hij de naam van zijn Spaanse moeder gebruikt. De arts-onderzoeker debuteerde in 2003 als schrijver met Zorg. Ook de volgende twee boeken spelen zich af in ziekenhuizen en laboratoria; het zijn autobiografische romans die als 'ironisch-realistische zedenschetsen' worden getypeerd. 

Uitgeverij Prometheus bestempelt Openbaringen als 'een ijzingwekkend boek, geschreven met een meesterlijke, soms licht ironische pen'. Tegelijk met de thriller schreef Bulnes het scenario voor de bijbehorende graphic novel, geĆÆllustreerd door Job van de Molen. Daarmee is hij de eerste auteur ooit die een verhaal in beide vertelvormen tegelijk publiceert. stelt de uitgever. De twee boeken verschijnen in de eerste week van maart.

Bron: Persbericht Prometheus en Spanningsblog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten