woensdag 30 januari 2019

Verwacht in februari , deel 3

Op 7 februari

"Zij is de enige die weet wat er gebeurd is.


Ik ben de enige die haar kan laten praten.'



Iedereen dacht dat Alicia Berenson een gelukkig huwelijk had; dan schiet ze haar man vijf keer in zijn hoofd. Na deze gruwelijke daad zwijgt ze, en weigert een verklaring te geven. Alicia's stilte spreekt tot de verbeelding van het publiek en maakt haar tot een mysterieuze beroemdheid.


Psychotherapeut Theo Faber is ervan overtuigd dat hij haar weer kan laten praten en zo te ontrafelen wat er zich die bewuste nacht heeft afgespeeld. Hij doet er alles aan om een baan te krijgen bij de instelling waar Alicia zit opgesloten, en lijkt geobsedeerd om met haar in gesprek te gaan. Maar hij kan niet voorzien wat hij daarmee in gang zet… Koop bij bol.com



Op 15 februari
Koop bij bol.com
In de sensationele thriller Dertien, de internationale doorbraak van Steve Cavanagh, beslissen dertien juryleden over het lot van de veroordeelde Robert Solomon. 

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. 
Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?





Op 26 februari

"Vermist' bevat twintig true-crimeverhalen over spraakmakende vermissingen, geschreven door Loes Leeman, de bedenker van het AVROTROS-programma Vermist . Met een voorwoord van presentator Jaap Jongbloed.
Een jonge vrouw die haar huwelijk zat is, pakt op een ochtend haar koffers en vertrekt met de noorderzon, haar man radeloos achterlatend. Een rijke jongen van adel verdwijnt halverwege de jaren negentig van de aardbodem. Is hij vermoord of heeft hij in een ander land een nieuwe identiteit aangenomen? Een peuter in een rustige Vinex-wijk komt niet thuis met het eten. De buurt is in rep en roer. Zou de nieuwe buurman iets met de verdwijning van het meisje te maken hebben?
In "Vermist' van Loes Leeman zijn twintig spraakmakende, ontroerende en dramatische vermissingszaken bijeengebracht. Een aantal zaken kwam eerder aan bod in het populaire tv-programma Vermist, deze zaken zijn voor dit boek uitgebreid en geactualiseerd.
Koop bij bol.com



Victor is een freelance huurmoordenaar, een professional, een killer – de beste die er is. Hij is ijskoud, efficient en trefzeker. Hij leeft alleen, werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en krijgt daarvoor betaald.

Maar nu wordt het wel erg persoonlijk: een oude bekende vraagt Victor om hulp. Niet om te moorden, maar om te beschermen. Norimov is een Russische gangster die wel gewend is aan doodsbedreigingen, maar nu is zijn dochter Gisele in gevaar. Een complicerende factor is dat Gisele spoorloos is. Als Victor haar eindelijk weet te vinden, blijkt dat nog maar het begin van de problemen. Opgejaagd door de straten van Londen moet Victor alles op alles zetten om Gisele te beschermen, want dit is niet zomaar een bodyguardklusje: Gisele is achter een groot geheim gekomen dat haar niet alleen háár leven kan kosten, maar iedereen met wie ze ooit in contact is geweest. En wat Victor ook doet, hun vijanden komen steeds dichterbij. Koop bij bol.com




Op 5 februari

Op een vroege ochtend in het centrum van Kopenhagen loopt de gepensioneerde Gregers Hermansen voorzichtig de trap van zijn appartement af om zijn vuilniszak buiten te zetten. Op de begane grond klemt de deur een beetje. Gregers probeert de deur open te krijgen, maar struikelt en valt door de deur naar binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij boven op het bebloede lichaam van een jonge vrouw ligt.

Het is het begin van een nachtmerrie voor de bewoners van het appartementencomplex en eveneens voor rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner. Vooral omdat er algauw wordt ontdekt dat een andere bewoner van het complex een thriller schrijft over de moord op een jonge vrouw in een appartementencomplex…


Koop bij bol.com




Op 21 febr

Gabriel Davids krijgt een mysterieus e-mailbericht dat verwijst naar zijn Palestijnse vader, die dertig jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het bericht is afkomstig van een antiquair uit Jeruzalem, die hem dringend uitnodigt een pakket in bezit te komen nemen dat zijn vader bij haar bezorgd heeft. Ondanks zijn weerzin tegen de vader die hem als klein kind heeft achtergelaten, stapt hij op het vliegtuig.

De beslissing om af te reizen naar de heiligste stad ter wereld werpt hem een zeldzame en zeer kostbare oude Joodse munt en een prachtige vrouw in de schoot, maar hij belandt ook in een levensgevaarlijke zoektocht naar zijn verloren vader. Diens verdwijning blijkt het gevolg te zijn van machtige
krachten die voor niets terugdeinzen om hun positie zeker te stellen. Gabriel stort zich in een spannend avontuur dat hem leidt naar plaatsen in het Midden-Oosten en Afrika. Hoe kwam zijn vader aan deze munt? En wat maakt dat de onbekenden tot alles bereid zijn om dat kleinood te bemachtigen? Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten