vrijdag 9 november 2018

Zoo van James Patterson en Michael Ledwidge


Titel: Zoo
Auteur: James Patterson & Michael Ledwidge
Uitgeverij:Cargo
Publicatiedatum: Juli 2016
Recensie door: Tamara
Kraaien: 3,5

“ De slagtanden van haar bovengebit doorboren zijn ogen, terwijl doe van de onderkaak als messen boven zijn hals naar binnen glijden.”

Over de hele wereld ontregelen agressieve dieren het dagelijks leven. Jackson Oz, een jonge bioloog, beziet de escalatie meteen steeds heviger angst. Wanneer hij bij een aanval in Afrika een groep leeuwen nauw ziet samenwerken, begrijpt hij dat de omvang van de ramp nog veel groter is dan gedacht. Met de hulp van ecologe Chloe Tousignant probeert Jackson de wereldleiders te waarschuwen voor het te laat is. De aanvallen worden steeds wreder en slimmer en als de oorzaak niet snel wordt achterhaald, zal de mens nergens meer veilig zijn.

Al een tijdje geleden heb ik de serie “Zoo” op Sbs6 gevolgd en ik was aardig onder de indruk daarvan ( Niet van het slechte acteerwerk, maar echt van het verhaal). Tot mijn spijt is het laatste seizoen nooit uitgezonden, waardoor ik dus nooit heb geweten wat er nu precies mis was met de dieren... Nu ik het boek in handen had, hoopte ik het nu echt eens te weten.
Het boek begint gelijk alle lekker bloederig. De spanning zit er meteen goed in en terwijl ik de ene na de andere bladzijde aan het verslinden was, bedacht ik mij dat dit wel eens een zeldzame 5 kraaien boek kon gaan worden!
Zoals ik al aangaf, had ik de serie deels gezien, maar die had ik heel snel los moeten laten. Niets, maar dan ook echt niets komt in het boek overeen met de serie ( Op de moordzuchtige beesten na.).
Het boek leg je ook niet makkelijk weg, maar dat kan ook door de korte hoofdstukken komen haha.
Het gehele boek loopt soepel, lekker moordend, hier en daar wat leerzaam maar tegen het einde kreeg ik het idee dat Patterson er niet meer zo'n zin in had. Terwijl door het gehele boek naar de oorzaak en een oplossing wordt gezocht, is het ineens in 1 hoofdstuk bekend, een hoofdstuk later werd de oplossing uitgevoerd. Dat maakte het voor mij dat er daarmee van de 5 kraaien, maar 4 overbleven. Toen ze na 3 dagen het wel weer genoeg vonden en het oude leventje hervatten, begon de ellende weer opnieuw. De laatste 0,5 kraai vervloog toen ik het epiloog las. ( deze vat ik niet samen, want dan weet je al wat er gaat gebeuren.) Echt heel , heel, heel, heel, heel HEEL jammer!

Al met al was het een origineel boek, gave stukken erin maar het einde....zo jammer. Ik las op Bol dat er ook een zoo 2 is ( nog alleen in het Engels.). Wellicht dat zijn hoofd al bij dat boek was..

Komt dit boek in mijn pareltjes boekenkast?: Ik moet er heel diep over nadenken , want alleen het                                                                     einde is bagger.
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: Ik zou niet snel een boek KOPEN van hem, nee
Zal ik dit boek aanraden aan anderen?:  You love Patterson or not..... De keuze laat ik echt aan jou                                                            over.

Maar terwijl ik deze recensie typ, met het boek in mijn achterhoofd, ligt mijn stokoude Yorkshire terriƫr van 14 jaar strak tegen mij aan. Tommie rekt zich nog eens een keertje uit (botten kraken, een scheetje ontsnapt), hij heft z'n koppie op en met zijn blinde oogjes kijkt hij wazig om zich heen. Hij gaapt nog een keer en met die paar tanden die nog fier overeind staan in z'n bekkie, weet ik dat ik van hem niets te vrezen heb mochten de dieren ooit in opstand komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten