zaterdag 6 oktober 2018

Op de thee met Wouter Helders

Wouter Helders werkte jarenlang als militair journalist voor het Ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. 
De dingen hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn thrillers. Zijn debuut, Machtsstrijd, haalde de shortlist van de Diamantenkogel en won de Hebban Thrillerdebuutprijs. Opgejaagd wild is zijn derde thriller en onlangs verschenen.
1.Als je door de tijd kon reizen, naar welke tijd zou je dan willen gaan? ( en waarom die tijd)

Niet zo heel ver terug. De jaren '60 en '70 van de vorige eeuw denk ik. Dat zie ik als een periode die, ondanks de Koude Oorlog en Vietnam, ook vol (soms naïef) optimisme over de toekomst was. Een tijd vol met bewegingen die streefden (en grotendeels kregen) naar meer vrijheid. De muziek die toen gemaakt is, vind ik briljant. Ik zou graag naar de concerten van The Doors, The Stones, The Eagles, Creedence, Jim Croce and andere bands uit die tijd geweest zijn.

2. Als je nog maar één serie zou mogen kijken, welke zou je kiezen?

Voorstukjes van 'The Handmaid's Tale' maken me wel nieuwsgierig. Een dystopische toekomst waar de mensheid grotendeels onvruchtbaar geworden is en de weinige vruchtbare vrouwen worden geclaimd door een kleine, zeer religieuze mannelijke elite. Hun enige taak: kinderen baren. Eng idee, op meerdere fronten, maar wel intrigerend.

3.Hoe ziet je ideale dag eruit?

Met mijn vrouw en kinderen op vakantie in Spanje of Italië. 's Ochtends samen ontbijten, dan het zwembad in of naar het strand. Tussen het zandkastelen bouwen en zwemmen een paar hoofdstukken in een goed boek lezen, lekker lunchen. Aan het eind van de middag een plaatsje verkennen en 's avonds een wijntje op een dakterras met uitzicht op zee.

4.Met wie zou jij graag 24 uur willen doorbrengen?

Met mijn oma. Die is in 2007 veel te vroeg overleden. Ze heeft mij en mijn zusje nooit zien trouwen of kinderen krijgen. Nooit gezien hoe ik mijn eerste boeken schreef. Ik zou haar heel graag nog een keer willen zien en haar die dingen kunnen laten ervaren.

5. Wat heb je het laatst gekocht?

Mijn laatste aankoop was een paar laarzen voor mijn zoon. Op boekengebied las ik twee weken geleden The Circle van Dave Eggers. Niet erg spannend, wel heel boeiend en verontrustend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten