dinsdag 18 september 2018

Op de thee.. met Tamara Haagmans

Toen Tamara Haagmans (1980) haar eerste boekje schreef op klapperblaadjes waar ze zelf een boek van maakte had ze nooit verwacht dat ze het ooit nog eens voor een uitgever zou doen.
Hoewel haar grote wens altijd is geweest om thrillers te schrijven, heeft ze zich er inmiddels bij neergelegd dat je moet doen waar je goed in bent, en in Tamara’s geval is dat het schrijven van romantische verhalen en boeken wat uiteindelijk resulteerde in haar Young Adult Debuut Ctrl Alt Delete dat onlangs bij Kabook uitgevers verscheen. Voor ons beantwoordt ze vijf vragen van de Teatopics van Pickwick.


*Wat is het gekste dat je ooit het gedaan?

Midden in de nacht in de vijver van het vakantiepark skinnydippen? Of dat ik als een gek in mijn eentje door Londen ben geracet met de metro toen ik geen musicalkaartjes meer met korting kon krijgen en die man zei dat ik naar het theater zelf moest. Uiteindelijk kwam ik daar aan en bleken ze helemaal geen kaarten met korting te verkopen bij het theater. Toen ben ik uit protest maar een broodje gaan eten in mijn eentje.



*Met wie zou jij graag 24 uur willen doorbrengen?

Met Stephen King. Maar ik betwijfel of die 24 uur met mij zou willen doorbrengen.


*Van welk boek zou je graag een verfilming zien?

Van Ctrl Alt Delete! Maar ik weet niet of het telt als het mijn eigen boek is. Zo niet, dan kies ik 'Nooit meer' van Colleen Hoover. Maar eigenlijk zou er nooit een film van een boek gemaakt moeten worden, want dat valt alleen maar tegen.


*Bij welke film moest jij voor het laatst huilen?

Gisteren nog, ik keek West Side Story en daar kan ik het nooit droog houden. Maar ik ben emotioneel incontinent. Ik kan geen enkele zielige film kijken zonder tranen met tuiten te huilen.


*Heb je vandaag een leugentje om bestwil verteld?

Vandaag niet, maar drie dagen geleden wel nog. Ik moest iets laten doen en die persoon wilde me niet helpen. Dus verzon ik een reden waarom het écht écht écht op die dag moest toen hielp hij me wel. Slecht hé! Meestal ben ik heel eerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten