zaterdag 4 augustus 2018

In naam van de vader van Linda Jansma

Een jaar nadat Francis van Forrest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader overneemt begaat hij een grote fout. Een fout die hij voor iedereen verzwijgt. Hij leeft in angst voor ontdekking. 
Ook de rest van de familie heeft zo zijn geheimen. Overspel en drugshandel speelt daarin een rol.
Een familie met de nodige schandalen...

Het boek speelt zich af in Laren in een setting die echt bij de Gooische matras past. Rijkdom en schandalen die verborgen moeten blijven voor de buitenwereld. Dit lukt helaas niet helemaal en de gevolgen voor de familie zijn dan ook nogal groot. Zo dreigt een criminele dorpsgenoot dingen openbaar te maken als advocaat Francis van Forreest zijn zoon niet uit de politiecel haalt.

Een boek wat zich weer in een hele andere setting en omgeving afspeelt dan de andere boeken van Linda Jansma. Toch is het wat kwaliteit betreft weer een echte Jansma. 
Het boek is oorspronkelijk in vier delen uitgegeven als epub voor leden van de Kobo leesclub. Linda Jansma eindigde elk deel ditmaal ook weer met een enorme cliffhanger. Een specialiteit die Linda wel toevertrouwd is. 
Linda Jansma is een schrijfster die enorm gedetailleerd schrijft en dan juist weer op een manier die niet te gedetailleerd is. 


Te laat. Natuurlijk was hij weer te laat. Nijdig manoeuvreerde Tobias zijn open cabrio door het drukke verkeer op de Brink. 

Ik heb enorm genoten van het boek en toen de tijd er was, was het boek snel uit ondanks de maar liefst 561 bladzijden. Een echt boek waarin je verder wil lezen, waarvan je wilt weten hoe het verder gaat met de goed uitgewerkte personages. Een boek waarin de personages kloppen met wat ze doen en laten.
Vooral aan het einde van het boek wordt de titel van het boek helemaal duidelijk in een slot waar je even je aandacht bij nodig hebt en waarin alle verhaallijnen duidelijk worden. Een slot waarvan je wel denkt van en hoe zou het nu verder gaan met de familie...

Ik zie nog wel eens een televisieserie van dit boek verschijnen.

Linda Jansma ik kijk al uit naar het volgende boek van de trilogie Cirkel van het kwaad.

In naam van de vader krijgt van mij een verdiende 4 1/2 kraai.

Renee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten