maandag 16 juli 2018

Thriller over Noord-Korea

De laatste tijd is er regelmatig een discussie in onze groep of er wel goede Nederlandse thrillers zijn en men niet beter alleen maar Scandinavische thrillers kan lezen. Volgens de diehard fans zijn die namelijk van het beste niveau.
Soms meng ik mij in de discussie door mee te roepen dat de Japanse thrillers het summum te noemen. Hopelijk kan ik binnenkort als deze uit is (september) deze gaan anarden, welk zich afspeelt in Korea.

Twee├źntwintig jaar na de ontvoering van haar tweelingzus door Noord-Koreaanse spionnen is Jenna Williams nog steeds op zoek naar aanwijzingen of haar zus leeft. Ze probeert toegang te krijgen tot het geheimzinnige en afgesloten land, wat haar onder de aandacht brengt van de CIA. Als er aanwijzingen zijn dat haar zus is opgesloten in een speciaal strafkamp, besluit Jenna deel te nemen aan een geheime en gevaarlijke missie diep in het hart van het Noord-Koreaanse regime. Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel volgt, waarbij Jenna een onverwachte bondgenoot vindt in een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die opgejaagd wordt door zijn eigen geheime dienst en wil overlopen naar het Westen.

D.B. John is journalist en schrijver en heeft lange tijd in Zuid-Korea gewoond. Hij is een van de weinige westerlingen die regelmatig Noord-Korea hebben bezocht. Op dit moment werkt hij in Londen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten