dinsdag 17 juli 2018

Kijk niet terug van Nora Roberts

Titel                        : Nora Roberts
Auteur                    : Kijk niet terug
Uitgever                 : Boekerij
Verschenen             : Mei 2018
Pagina’s                  : 492

Achterflap: 
Simone, Mi en Tish zijn al sinds hun jeugd hartsvriendinnen. Na hun eindexamen zijn ze van plan gezamenlijk naar New York te vertrekken, voor nieuwe avonturen met z’n drieën. Maar eerst is het zomervakantie, en Mi en Tish proberen Simone te helpen om over haar gebroken hart heen te komen nadat haar vriendje het heeft uitgemaakt.                                       
 Een bioscoopavondje lijkt de perfecte afleiding.
Als Simone even naar het toilet is, hoort ze schoten vanuit de zaal. Ze belt meteen het alarmnummer, en door haar snelle reactie wordt nog erger voorkomen. Het incident kost vele levens, en voor de overlevenden zal niets ooit nog hetzelfde zijn. Ook de drie schutters zijn dood – maar zij waren niet het brein achter het plan. De echte dader is woedend, ontevreden met het resultaat, en zweert wraak…..

Cover: 
Midden op de weg zien we met de rug naar de lezer toe een  vrouw lopen. De zon komt op met een mooie zachte gele gloed. Bovenaan aan zie ik donkere paarse wolken waar de naam van de auteur in het oranje is gedrukt. De titel Kijk niet terug is in het paars gedrukt. De tekst daaronder maakte mij nieuwsgierig toen ik de cover zag:  Een vreselijke tragedie laat een stadje gebroken achter. Maar is het kwaad geweken?                            


Over de auteur:
 Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 220 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.


Mijn mening:
 Ik las dit boek van Nora Roberts met ingehouden adem: als lezer ben je getuige van een aanslag. Nora Roberts slaagt erin om mij te laten huiveren,en met dit boek krijg ik  rillingen bij dit onderwerp waar we helaas ook in het dagelijkse leven steeds meer van horen en zien. Het is een vrij dik boek, maar dat was voor mij geen straf. Het verhaal verveelde mij geen seconde. 

Je leert de personages en hun achtergrond goed kennen. Je voelt bijna werkelijk hun verdriet en hun angst. Simone Knox sluit zich af en probeert de herinnering aan het gesprek met de alarmcentrale in het toilet te vergeten. Ze zoekt een manier om de tragische gebeurtenis een plek te geven. Cici, haar oma troost haar en stimuleert Simone zich op de kunst te werpen. Simone probeert haar emoties in kunst te gieten en boetseert beelden. 
 Reed Quartermaine gaat na de schietpartij een politieopleiding volgen en wordt, na eerst agent,commissaris. Hij is een charmante , slimme en toegewijde man. Het was fascinerend om te lezen hoe beide werden beïnvloed door de schietpartij en hoe het hun leven vervolgens gevormd werd samen met de andere personages die in het winkelcentrum waren. Je leest niet alleen de gedachten van de overlevers, slachtoffers, maar ook van de dader die achter de aanslag zit. Deze is nog niet klaar met wat hij wil en door zijn bizarre ideeen bezorgt hij mij op bepaalde momenten kippenvel. De dader heeft één doel en dat is de levens van de overlevenden van de schietpartij te ruïneren. Kijk niet terug is een spannend boek wat je niet snel vergeet. Voor wie graag thrillerachtige boeken leest met een grote vleug romantiek is dit beslist een aanrader. Ik hou er wel van. 

 Kijk niet terug van Nora Roberts krijgt van mij 4 dikke kraaien.
Lydia

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten