maandag 9 juli 2018

Hoe zwaar hebben de recensenten het momenteel?

Wat wordt momenteel in het recensententeam van Thrillerlezers gelezen?


De vliegende Hollander van Frank van Pamelen is even blijven liggen en Tilly wilde hem gelukkig wel oppakken. Ook de nieuwe van Varg veum wordt door Tilly in het buurland gelezen.

Even samenvatting waar de Scandinavische Het uur van de wolf overgaat:
Een landverader die de dood van heel wat verzetslui op zijn geweten heeft, verdwijnt jaren na de orlog ineens spoorloos. Ook voor een andere merkwaardige gebeurtenis, de explosie in een verffabriek in de jaren vijftig, kan niemand verantwoordelijk worden gesteld. Rechercheur Hjalmar Nymark vermoedt een verband tussen deze twee zaken en blijftook na zijn pensionering enig speurwerk verrichten. Op een dag raakt hij in zijn stamcafé aan de praat met privé-detective Varg Veum. Veum wordt meegesleept door de volharding en rechtvaardigheidsstreven van Nymark, met wie hij algauw een hechte vriendschap ontstaat. Daarmee is de grondslaggelegd voor een intensieve speurtocht, waarbij Veum zijn scherpzinnigheid moet aanwenden om zelf niet het slachtoffer te worden, zeker nadat zijn vriend Nymark zijn speurzin met de dood heeft moeten bekopen, bijt Veum zich vast in de ogenschijnlijk onsamenhangende misdrijven.


Ook in het Vlaamse leest Karin De stalker in de nacht van Robert Bryndza en ook pakt ze daarna Cody op, het thrillerdebuut van Bernice Berkleef. Lilian las het boek al vooruit en haar recensie komt op dag van uitkomst online. Tipje van de sluier? Ze is heel enthousiast.


waar gaat Cody over?
Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?


Lilian leest zelf intussen de nieuwe van SK Tremayne Vlak voordat ik stierf . 
Een samnvatting van dit boek:
"Waarom heb je me dit aangedaan, mama, hou je niet van me?'
Het was maar een klein stukje ijs. Gewoon wat botte pech. Maar het was genoeg om Kath Redway, die met haar auto zo het meer van het prachtige Dartmoor National Park in draaide, bijna te doen verongelukken.
Als door een wonder komt ze met de schrik, en een paar blauwe plekken, vrij. Ondanks haar geheugenverlies en de shock waarin ze verkeert is Kath blij dat ze weer terug is in de afgelegen boerderij waar ze woont met haar knappe man Adam en haar verlegen, maar zeer intelligente dochter Lydia. Ze leeft!

Haar gezin is echter verre van opgelucht. Haar man gedraagt zich koeltjes tegen haar, of ronduit boos. Haar dagdromende dochter begint vreemde taal uit te slaan, en houdt niet op over een "man op de hei'. Wanneer ze steeds meer gefragmenteerde, maar ijzingwekkende herinneringen terugkrijgt, realiseert Kath zich dat haar "ongeluk' helemaal geen ongeluk was. Met dat besef stort ze in en vervalt haar leven tot een duistere wereld van angst en dreiging.

In Breda ligt Amsterdam Noir . Wat zegt men daarover?
Amsterdam Noir’, onder redactie van René Appel en Josh Pachter, vertelt over Amsterdam als een stad met een schaduwzijde, een rafelrand. Met bijdragen van Karin Amatmoekrim, René Appel & Josh Pachter, Abdelkader Benali, Michael Berg, Walter van den Berg, Hanna Bervoets, Theo Capel, Loes den Hollander, Murat Isik, Mensje van Keulen, Herman Koch, Max van Olden, Christine Otten, Anneloes Timmerije en Simon de Waal. 
Amsterdam is mooi, levendig en vrijzinnig, maar menselijke emoties als hebzucht, wraak en jaloezie steken ook in deze stad de kop op, met alle gevolgen van dien.
Stuk voor stuk leggen deze schrijvers de duistere kanten van onze maatschappij bloot in een spannend en boeiend verhaal dat zich afspeelt in telkens een andere Amsterdamse buurt of wijk, van het Museumplein tot Tuindorp Oostzaan en van Osdorp tot de Watergraafsmeer.


Ook las ik de nieuwe Hendrik Groen, voor mijn eigen plezier was de bedoeling, maar vond hem echt tegenvallen. Jammer. Ik hoor alleen maar instemming van mensen over dit boek.

Lydia is met Expat exit van Patricia Snel bezig en gaat binnenkort ijverig recensies schrijven. ivm gezondheidsperikelen loopt ze wat achter, dus de zweep moet er over.

Baukje begon in een boek waar ze heel enthousiast over was de eerste hoofdstukken. Tot ik een bericht kreeg dat ze gestopt was. Het boek was van een mooi verhaal verworden tot een survivalgids Hoe te overleven in de jungle, meldde ze. Ze pakte nu maar even een oudje van Karin Slaughter. Pretty boy van Ingrid Oonincx sloeg ze daarvoor ook dicht. Deze werd wel uitgelezen en de recensie verschijnt binnenkort. Als ze Slaughter dicht gaat slaan, moet z everplicht aan de nieuwe Corine Hartman beginnen van de chef.

Ik heb er opvallend weinig over gezien nog. Even wara het boek over gata dan:
Corine Hartmans thriller Groen licht speelt in de Achterhoek, waar een jonge vrouw op uiterst meedogenloze wijze vermoord wordt. Rechercheur Suzan de Winter vreest dat het niet bij dit ene slachtoffer zal blijven. De dader speelt een uitgekiend, tot in detail voorbereid spel, met mensenlevens als inzet. Dan rijst het vermoeden dat er een aanslag gepleegd zal worden op een stadion vol mensen. De tijdsdruk is in één klap immens. De inzet hoog. Suzan kan en wil niet anders: ze doet mee met het laatste spel van de dader. Een spel op leven en dood…


In de maand juli komen sws weinig boeken uit. We hadden zelden zo weinig Verwachtlijstjes. Dus we kunnen lekker wat bijlezen en de stapels wat lager krijgen.. Ik zag dat september en oktober alweer aardig wat leuks hebben staan en dat we dan allemaal hard moeten gaan lezen.

Geniet allemaal lekker van het mooie weer deze periode en sla de bladzijdes maar om daar in alle tuinen en op het strand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten