dinsdag 3 juli 2018

Een nieuwe van Fred Vargas

Vandaag 3 juli  verschijnt Een dodelijk venijn van Fred Vargas

In Nîmes bezwijken binnen een maand drie mannen van rond de tachtig aan de gevolgen van een spinnenbeet. Dat is al curieus – nog vreemder is dat de beet van deze spinnensoort, de bruine kluizenaarsspin, doorgaans niet dodelijk is. Commissaris Adamsberg voelt dat er meer achter zit. Zijn onderzoek voert hem naar de vroegere wanpraktijken in een weeshuis, waar deze spin ook al gebruikt werd om angst te zaaien. Maar daar is het spoor nog niet ten einde…


Fred Vargas (pseudoniem van Frédérique Audouin-Rouzeauis) is een Franse auteur en werd in 1957 in Parijs geboren. Daarnaast is ze historica, archeologe en gespecialiseerd in dierlijk gebeente. Onderzoek daarvan leverde haar informatie op over de handel en cultuur van twaalfde-eeuwse dorpen.

Eind jaren tachtig begon ze met schrijven, wat ze vooral 's nachts of in de vakanties deed. Voor haar boeken bedacht ze de naam 'rompol', een samentrekking van 'romans policiers'. Haar debuutroman Les Jeux de l'amour et de la mort  (1986) won de Prix de roman policier du Festival de Cognac.
Vargas schreef tientallen boeken, maar slechts een gedeelte is naar het Nederlands vertaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten