zaterdag 7 juli 2018

De boekenkast van Liesbeth Rorik


Al jaren lid van thrillerlezers! en eindelijk een boekenkast die ik op de foto kan zetten. In de kast staan niet alleen boeken, maar ook onder andere een gesigneerde CD van Anne Murray en wat lieve cadeautjes. Ik ben Liesbeth (42) en woon met dochter en zoon in Huizen. De boekenkast is gevuld met boeken van ons alledrie.


*Hoe divers is jouw boekenkast?
Mijn boekenkast deel ik met mijn twee kinderen. Naast mijn thrillers en biografieƫn staan boeken over boomhutten, ruimtevaart en Minecraft. Mijn dochter verslindt de boeken van Mel Wallis de Vries, dus die hebben ook een eigen plek in de kast. Een gedeelte van de kast is gereserveerd voor spelletjes.

*Staan ze op alfabetische volgorde, kleur of andere wijze gesorteerd?
De boeken staan voornamelijk gesorteerd op auteur of serie.

*Wat zijn de 3 mooiste boeken die je hebt?
Ik ben gehecht aan de serie van Karin Slaughter. Al haar boeken staan op een rij. Diverse boeken daarvan zijn ook gesigneerd. Ik koop deze boeken meteen zodra ze uitkomen, dus de kaften, lay-out etc. passen dan ook perfect bij elkaar. De andere serie die ik erg goed vind, staat ook gesigneerd naast elkaar: de Noordzeemoorden van Isa Maron. De autobiografie van Anne Murray is ook een boek dat ik altijd zal bewaren. In de boekenkast heb ik ook een ingelijste gesigneerde CD van haar staan.

*Staat jouw favoriete boek aller tijden daar ook tussen?

Nee, mijn favoriete boek aller tijden is toch The Never Ending Story. Deze heb ik zo vaak gelezen toen ik jong was. Ik kon me dan helemaal afsluiten van de buitenwereld om te lezen.

*Belandt elk boek in de kast of doe je ook makkelijk weg?
Niet elk boek belandt in de kast. Ik heb op zolder nog een paar dozen staan, die ik uit moet zoeken. Deze zitten vol literatuur die ik op de middelbare school gelezen heb. Vier talen had ik mijn pakket en dat betekende heel veel lezen. Ik geef boeken aan de kringloopwinkel of de kerk en de kinderen hebben ze ook een paar jaar verkocht op koningsdag.

*Lees je veel?
Wat is veel? Het ene moment verslind ik heel veel boeken, het andere moment kijk ik liever films, zit ik buiten zonder iets te willen doen of wil ik liever zingen. Dit jaar heb ik al 30 boeken gelezen.

*Waar lees je het allerliefste?
Lekker op de bank.

*Aan welke boeken uit je jeugd heb je mooie herinneringen en bezit je die ook?
Het oneindige verhaal heb ik nog steeds, net als Kruistocht in Spijkerbroek. Wekelijks ging ik vroeger naar de bibliotheek. Ik las eerst de boeken van Bolke de Beer, Pietje Bell en Marjoleintje van het Pleintje, daarna ook De GVR, Hekse, Boy en Solo van Roald Dahl en de series van Enid Blyton.

*Kom je uit een gezin waar veel gelezen werd?
Mijn ouders lezen, mijn zussen ook. We werden ook altijd uitgebreid voorgelezen. Nu zijn vooral mijn moeder en ik van het lezen. Mijn tante en ik lezen graag thrillers.

*Leen je wel eens boeken uit?
Boeken die in mijn boekenkast mogen, leen ik niet graag uit. Alleen als ik zeker weet dat ik een boek netjes terugkrijg, dan maak ik een uitzondering.

3 opmerkingen: