woensdag 6 juni 2018

Winnaar Bookspot Gouden Strop

Net werd de winnaar bekend gemaakt van de Bookspot Gouden Strop en dat is geworden:

Willem Asman met Enter
De Gouden Strop, dé prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, wordt dit jaar voor de eenendertigste keer uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 20.000,- en een sculptuur. Initiatiefnemer van de prijs was ooit Tomas Ross - hij en dertien andere Nederlandse misdaadauteurs richtten in 1986 het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs op (GNM). Sindsdien is de uitreiking van De Gouden Strop een jaarlijks terugkerende, veelbesproken traditie in de wereld van het Nederlandse spannende boek.

Waar gaat Enter over?
Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin. 
Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd. 
Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten