woensdag 6 juni 2018

Mel Wallis de Vries wint Jonge Juryprijs 2018

Prijs van de Jonge Jury 2018 gaat naar 'Pijn' van Mel Wallis de Vries

Utrecht, 6 juni 2018 - De Prijs van de Jonge Jury 2018 gaat naar het boek Pijn van Mel Wallis de Vries en werd uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. In totaal stemden ruim dertienduizend jongeren  nog iets meer dan vorig jaar  op hun favoriete jeugdtitels uit 2017.


Mel won voor de zesde keer de Jonge Jury prijs. Pijn is haar beste boek tot op nu. Niet alleen voor jongeren een heel goed boek, maar ook volwassenen laten wat tranen vallen tijdens het lezen van Pijn. Een zeer terechte winnaar dit jaar!
De shortlist bestond dit jaar uit de volgende drie boeken. Het is lastig winnen, zolang Mel jaarlijks een boek schrijft en het zelfde niveau nog steeds bereikt. De auteur beeindigde deze week haar volgende boek, die dus weer zal mee gaan doen aan de prijs voor 2019. Maar dat is pas volgend jaar. Voor nu kunnen de bubbels open in huis Wallis de Vries.Prijs van de Jonge Jury
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsproject voor leerlingen tussen de twaalf en zestien jaar uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ook deze zeventiende editie werden de jongeren uitgedaagd om de elf Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap te lezen, om vervolgens op hun favoriete jeugdtitel(s) te stemmen. De drie boeken met de meeste stemmen kwamen in aanmerking voor de Prijs van de Jonge Jury. Naast Pijn van Mel Wallis de Vries waren ook Afgesloten van Natasza Tardio enPiratenzoon van Rob Ruggenberg genomineerd.
De kanshebbers voor de Jonge Jury Debuutprijs 2018 waren Dertiendagh (Maria Postema en Maarten Bruns), Te waar om mooi te zijn (Roxanne Wellens) en Voorlopers (Mirjam Hildebrand). Uiteindelijk kwam Voorlopers als winnaar uit de bus en nam debutant Mirjam Hildebrand haar prijs in ontvangst.

De Prijs van de Jonge Jury werd uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Tijdens deze dag gingen leerlingen in gesprek met auteurs, volgden zij workshops en konden zij genieten van culturele activiteiten en uiteenlopende optredens van Melissa Lopes, dansgroep Furious Flow en Kaj van der Voort, die bekend werd met de boyband B-Brave. Ook dit jaar was de prijsuitreiking te volgen via een livestream, waardoor onder meer de G.K. van Hogendorpschool uit Rotterdam vanuit het klaslokaal de dag mee kon maken. Deze uitzending is ook nog steeds terug te kijken op de website van de Jonge Jury.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten